Kapadokija Istanbul

Cena od 579€
Pogledaj video
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 5
Usluga: PP
Polasci: 20. 02.
 • KAPADOKIJA ARANŽMANI 
 • Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“.  Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“.
 • Ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu:
 • neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela.
 • Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj.
 • Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.
1. dan
BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 08:50h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:35h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u 19:30 h (let TK 2008). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 20:40h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan
NEVŠEHIR – KAPADOKIJA

Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šare-ni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nakon toga se posećuje Goreme – muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Po završenom razgledanju, odlazak do napuštenog sela Cavusin, gde se mogu videti tradicionalne kuće unutar pećina. Nakon kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. dan
NEVŠEHIR – DERINKUJU –IHLARA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakulta-tivni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan
NEVŠEHIR

Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih tipičnih mesta ove regije đžipom.Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

5. dan
NEVŠEHIR

Doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske. Noćenje.

6. dan
NEVŠEHIR- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 15:45h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 17:05h. Let za Beograd sa istog aerodroma u 19:40h (TK1083). Planirano sletanje uBeogradu19:20h.

Avionski prevoz

PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz +aer.takse + transfer + 5 polupansiona )

Termin putovanja Hotel / Usluga Redovna cena Doplata za 1/1 sobu
20.-25.02.2022. ★★★ / polupansion 579€ 100€
Fakultativni izleti
 • Celodnevni fakultativni izlet  Goreme – muzej na otvorenom  Cena: 75 evra. U cenu je uključeno:  prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
 • Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 75 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
 • Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od raspoloživosti balona i vremenskih uslova)
 • Prijavljivanje za  fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hotel Aden hotel Cappadocia 3*
 • www.adenhotelcappadocia.com
 • Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na  oko 35 km od aerodroma Nevšehir.
 • Hotel je građen po tradicionalnoj arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu. Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV.
 • Doručak i večera je se služe u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja, izbor više jela.
  Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • Avio prevoz na relaciji  Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul – Beograd (prevoznik Turkish Airlines)
 • Aerodromske takse (oko 174 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 5 polupansiona (piće nije uključeno tokom obroka)
 • Transferi prema programu
 • Usluge vodiča
 •  Troškovi organiovanja putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
 • Celodnevni fakultativni izlet  Goreme – muzej na otvorenom  Cena: 75 evra. U cenu je uključeno:  prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
 • Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 75 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
 • Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od raspoloživosti balona i vremenskih uslova)
 • Prijavljivanje za  fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 • Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R.Srbije koji ulaze u R.Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj 6meseci od dana ulaska u R.Tursku.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA NA TERITORIJU TURSKE I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Kapadokija Istanbul


  Izdvajamo iz ponude