Toskana i Cinque Terre

Cena u pripremi
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 4
Usluga: ND
 • TOSKANA i Cinque Terre – Avio Aranžmani
 • Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji.
 • Ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela – toranj u Pizi. Vodimo vas i u Sijenu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“.
 • Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Điminjana – srednjovekovni grad kojim dominira četrnaest tornjeva. Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina, toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju i duše.
1. dan
BEOGRAD – BOLONJA – MONTEKATINI

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 04:20 h. Poletanje za Bolonju u u 06:50 (JU550). Nakon sletanja na aerodrom u 09:05h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje Bolonje sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak centra, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Transfer do Montekatinija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan
MONTEKATINI – FIRENCA – MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini. Noćenje.

3. dan
MONTEKATINI – LEVANTO – CINQUE TERRE – MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Vožnja do mesta Levanto, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka. Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sreduni malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case tori). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan
MONTEKATINI – PIZA – LUKA – MONTEKATINI

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pize I Luke. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.

5. dan
MONTEKATINI – BOLONJA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:30h (JU 555). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:35h. Kraj programa.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz +aer.takse + transfer + 4 nocenja sa doruckom )

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI Doplata za 1/1 sobu
u pripremi Hotel Plaza 3*
Uslovi ulaska u ITALIJU – procitati OVDE
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
 • Fakultativni izlet autobusom “Firenca” – (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
 • Fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre” – (u cenu je ukljuĉen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča).
 • Fakultativni izlet autobusom “Piza i Luka” – (u cenu izleta je uključen prevoz do Pize i Luke, usluga lokalnog vodiča)
 • Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 3 navedena izleta:
 • Firenca – 80 €
 • Cinque Terre – 85 €
 • Piza i Luka – 80 €
 • KOMPLET TRI IZLETA – 200 €
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Montekatiniju, isključivo u evrima.
 • Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hotel Biondi – hotel se nalazi u centru grada. Železnička stanica Montekatini udaljena je oko 700 metara od hotela Biondi. Hotel poseduje vrt sa terasom, zatvoreni bazen i restoran toskanske kuhinje. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
 • Hotel Cappelli – hotel se nalazi u gradiću Montekatini na samo 450 metara od centra. Železnička stanica je udaljena 800 metara. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela
 • aerodromske takse (54 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni ),
 • prevoz avionom na relaciji Beograd–Bolonja–Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smeštaj u hotelu kategorije 3 zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom;
 • panoramsko razgledanje grada Bolonje,
 • troškovi vodiča i organizovanja putovanja.
 • fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 1 evro po danu po osobi za boravak u hotelu kategorije 3 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • ostali ne pomenuti troskovi
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Spanije u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Spanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U ITALIJU I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu OTP FT 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Toskana i Cinque Terre


  Izdvajamo iz ponude