Česta pitanja

Dozvoljena težina besplatnog prtljaga?

 • Putnici mogu besplatno nositi sa sobom prtljag težine:
 • 8 kg na Swiss-u
 • 10 kg na Ryanair-u
 • Wizz Air nema ograničenja u težini.

Dozvoljene dimenzije besplatnog prtljaga?

 • Na Wizz-u, mala kabinska torba dimenzija (макs: 42×32×25 cm)
 • Na Ryanairu, ručni prtljag dimenzija 55x40x20 cm plus manji ručni prtljag dimenzija do 35x20x20 cm.

Prekoračenje dimenzija prtljaga?

 • Ne bi trebalo prekoračiti dozvoljene dimenzije.
 • Torbe se prilikom čekiranja stavljaju u specijalne kaveze, pa ukoliko ne mogu stati u njih, plaća se od 2500 rsd pa naviše zavisno od destinacije

Ko me čekira pred let?

 • Mi Vas čekiramo i kartu šaljemo na Vaš mail ako niste u mogućnosti da je preuzmete u našoj kancelariji. Najranije to možemo učiniti 48 sati pred let a najkasnije 3 sata.

Šta ako propustim let?

 • Avio karte na low cost kompanijama su nerefudabilne tako da nema nikakvog povraćaja novca.

Da li prtljag može prekoračiti propisane dimenzije?

 • Ukoliko se to desi na aerodromu ćete platiti doplatu u iznosu od 25 eur na Wizz-u, dok je na Ryanair-u u zavisnoti od prekoračene težine doplata od 10 do 25 eura.

Kupovina putnog osiguranje u agenciji i da li je ono obavezno prilikom prolaska policijske kotrole na aerodromu?

 • Da, možete ga kod nas kupiti. Preporucujemo da ga kupite kako zbog Vas samih tako i iz razloga sto policija često proverava da li putnik ima putno-zdrastveno osiguranje i može mu odbiti ulazak u zemlju ukoliko ga nema.

Ko vas prevozi sa Niškog aerodroma?

Wizz

 • Na sajtu ,,agencije Globusˮ može se pronaći mnoštvo destinacija do kojih je mogućno stići avionom koji polazi sa niškog aerodroma. Do Beča sa Wizz-om se može stići za samo nekih dvadesetak eura, što je vrlo jeftino, a što se tiče samih destinacija u koje možete ići, spektar ponude je veoma širok. Tako pomoću prevoznika ,,Wizz airˮ možete leteti do Bazela, Beča, Dortmunda, Malmea, Memingena, ,,Raynairˮ omogućava prevoz do Berlina, zatim do Bratislave, Stokholma, Milana, Dizeldorfa dok ,,Swiss” leti do Ciriha. Mogućnost letenja ka ovim destinacijama jeste dva puta nedeljno, što je ogromna prednost. Izuzetna pogodnost našeg sajta, konkretno, leži u činjenici što nudi mnoštvo informacija kao što su npr. trajanje samog leta, a i sve detalje u vezi sa cenama.

Ryanair

 • Druga avio-kompanija jeste pominjani ,,Ryanairˮ. Početne cene karata u jednom pravcu kreću se od 25 evra pa sve do 250. Kod low cost kompanija, česte promene cene letova, koje mogu varirati i menjati se u zavisnosti od različitih uslova: rezervacije, datuma putovanja . Preporučljivo što ranije kupiti kartu, jer će u tom slučaju karta biti mnogo jeftinija. Sve informacije o prtljagu najbolje je zatražiti prilikom rezervacije same karte, jer kompanija ,,Raynairˮ ponekad nudi posebne popuste.

Air Serbia letovi iz Niša

 • Kompanija ,,Air Serbiaˮ je iz Niša uvela letove za još 12 evropskih gradova, a uz postojećih 10 linija koje već saobraćaju sa ,,Konstantina Velikog”. Iz Niša može se leteti na ukupno 22 destinacije. Bez obzira na pomenuto ovogodišnje uvođenje novih letova, uprava aerodroma se pobrinula da preklapanja letova ne bude, kao ni nekih nekih neplanskih situacija koje bi dovele do kašnjenja letova. Uz to, ,,Er Srbijaˮ ima svoju bazu i avione u gradu, te su kašnjenja retka i minimalna.
 • Statistika letova iz Niša izgleda ovako: 8 destinacija u Nemačkoj, 2 u Švajcarskoj, 3 u Italiji, 2 u Austriji, 3 u Švedskoj, i po jedna destinacija u Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj.
 • Tako se preko ovog avio-prevoznika može putovati ka Tivtu, Geteborgu, Frankfurtu, Bolonji. Ljubljani, Baden Badenu, Hanoveru, Nirnbergu, Rimu, Salcburgu, Budimpešti, Fridrihshafenu. Svi letovi ka ovim destinacijama planirani su da se realizuju dva puta nedeljno, osim što se ka Tivtu realizuju i tri puta tokom nedelje. Takođe, trenutno vlada i najveća zainteresovanost za ovaj crnogorski gradić, te su ti avioni i najpopunjeniji, a ukoliko se karta ranije ne rezerviše već se kupi po principu danas za sutra, ona može iznositi i do 20 000 dinara. Svi ovi letovi obavljaju se avionom marke Airbus A 319.
 • Cene ostalih karata, one nisu mnogo više od drugih avio-kompanija koje posluju u Nišu. Primer, za putovanje do Tivta, Geteborga, Ljubljane, Frankfurta i Bolonje potrebno izdvojiti negde oko 50 evra za oba smera, dok je za Rim potrebno obezbediti oko 70 evra. Cene ostalih destinacija kreću se u sličnom rasponu.
Avio karte mozete kupiti on-line preko našeg sajta,uplatom na žiro račun ili lično dolaskom u našu kancelariju.
Brojeve za informacije su 018 415 0 515  ili 060 415 0 513 .