Kalamitsi

5 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Letovalište u podnožju Olimpa, na obali Egejskog mora, udaljeno svega dva kilometra od Paralije. Spaja ih velika peščana plaža sa toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima. Olimpik Bič pripada opštini Katerini. Od grada Katerini je udaljen 8 km. Zbog pristupačnih cena Olimpik Bič je poznat kao letovalište Srba. Idealno je mesto za porodični, mirni odmor, pogotovo ako imate malu decu. Od Soluna je udaljen 70 km.

 Plaža je odlično uređena. Postoji nekoliko beach barova kod kojih možete da iznajmite ležaljke i suncobrane. U blizini glavne plaže se nalazi ostrvce do koga često turisti vole da otplivaju. Odatle pruža predivan pogled prema mestu. Ukoliko ipak poželite neki odete na neki izlet možete se provozati automobilom do vidikovca koji se nalazi iznad mesta. Tamo je smeštena taverna iz čije bašte se pruža prelep pogled na Kalamitsi i okolinu. Možete posetiti i nadaleko čuvene vinograde koji se nalaze na obroncima planine Meliton, koja se nalazi na zapadnom delu poluostrva.

Kalamitsi je odličan izbor ukoliko na odmor krećete radi odmora i ukoliko niste željni nekih velikih kupovina. Ono što svi turisti koji su imali prilike da letuju u Kalamiciju izdvajaju kao veliku prednost jeste činjenica da ćete se u ovom letovalištu zaista odmoriti i naspavati, jer nećete slušati glasnu muziku do kasno u noć, a na glavnoj plaži čak ni u sezoni nema neke naročite gužve, jer je prilično prostrana i veoma lepo organizovana.

Prikaži više