Kalamitsi

2 objekta u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Kalamici je plaža na samom jugu Sitonije. Od najbližih mesta tu su Toroni i Sarti na 15km udaljenosti i Sikia na 6km. Kalamici je i malo naselje pored ove plaže, pa tako ovde možete pronaći i smeštaj kao i restorane, giros, barove i jedan mini-market. Sa svojim polukružnim oblikom Kalamici je jedna od najboljih plaža na Sitoniji. Sitan pesak čini ovu plažu veoma udobnom kako za bose noge tako i za ležanje na sopstvenim peškirima. More je kristalno čisto, zeleno plave boje. Dubina je postepena pa sve ovo Kalamici čini odličnim za mališane.

 Plaža je odlično uređena. Postoji nekoliko beach barova kod kojih možete da iznajmite ležaljke i suncobrane. U blizini glavne plaže se nalazi ostrvce do koga često turisti vole da otplivaju. Odatle pruža predivan pogled prema mestu. Ukoliko ipak poželite neki odete na neki izlet možete se provozati automobilom do vidikovca koji se nalazi iznad mesta. Tamo je smeštena taverna iz čije bašte se pruža prelep pogled na Kalamitsi i okolinu. Možete posetiti i nadaleko čuvene vinograde koji se nalaze na obroncima planine Meliton, koja se nalazi na zapadnom delu poluostrva.

Kalamitsi je odličan izbor ukoliko na odmor krećete radi odmora i ukoliko niste željni nekih velikih kupovina. Ono što svi turisti koji su imali prilike da letuju u Kalamiciju izdvajaju kao veliku prednost jeste činjenica da ćete se u ovom letovalištu zaista odmoriti i naspavati, jer nećete slušati glasnu muziku do kasno u noć, a na glavnoj plaži čak ni u sezoni nema neke naročite gužve, jer je prilično prostrana i veoma lepo organizovana.

Prikaži više