Pomorje

6 objekata u ponudi

Nova pretraga

Pomorje je poznato letovalište na obali Crnog mora. Nalazi se u istočnom delu Bugarske, izmedju Burgasa i popularnog crnomorskog letovališta Sunčev Breg. Od Sofije je Pomorje udaljeno 420 km, a od Burgasa 20 km. Ovaj gradić je administrativni centar opštine Pomorje, a u njegovoj blizini se nalazi i istoimeno slano jezero čuveno po svom lekovitom blatu koje se koristi u balneološkim centrima širom Bugarske.

Pomorje leto | Autobusom – Sopstvenim prevozom

Danas je Pomorje poznato kao turističko mesto sa nizom plaža u čijoj se pozadini uzdižu obronci Stare planine. Pomorje je lep primorski grad sa širokom plažom pokrivenom finim peskom, koji je na nekim mestima gotovo crn.

Plaža u mestu Pomorje  ima ekološku nagradu Plava zastava što je garancija čistoće i uređenosti. Klima u ovom delu crnomorske obale je izuzetno pogodna, sa puno sunčanih dana i sa prosečnom temperaturom mora u julu od 23ºC.

Pomorje Leto| Bugarska Letovanje | Autobusom – Sopstvenim prevozom

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu.

Glavni grad Bugarske je Sofija. Bugarska ima 380 km dugu obalu. Karakteristike Crnog mora su mirna i čista voda, slična Jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, dok druga teorija govori da je more dobilo ime zbog velikih dubina i tamne boje u središtu.

Turistička agencija Globus Travel shop vam predlaže da i ovog leta otkrijete nešto novo i svoj komad mira i uživanja pronađete na nekoj od plaža.

Uvereni smo da ćete poželeti da ponovite svoje letovanje u Bugarskoj, autobusom ili sopstvenim prevozom.

Bugarska letovanje | Sozopol – Primorsko – Pomorje – Sunčev Breg – Nesebar – Zlatni pjasci

Prikaži više