Krf

7 destinacija u ponudi

Nova pretraga

Krf je najsevernije i drugo po veličini grčko ostrvo u Jonskom moru. Obuhvata površinu od 579 km2 i izduženo je u pravcu sever-jug u dužini od 64km, a široko je 20 km. Obala je izuzetno razuđena sa brojnim uvalama i izrazitim zalivima, severni deo je najviši sa vrhom Pankrator sa 906 m n/v. Klima je mediteranska, ali sa nešto manje toplim letima, što se najviše primećuje tokom letnjih noći. Zime su blage, ali sa više padavina i većom vlažnošću. Zbog toga Krf ima veoma bujnu vegetaciju pa je poznato i kao smaragdno ili zeleno ostrvo kojim dominiraju četinarske šume, vinogradi i nepregledni maslinjaci.

  • Krf Leto | Grčka avionom – autobusom – sopstvenim prevozom
  • Ostrvo Krf obiluje lepim plažama od kojih je veliki broj nagrađen plavom zastavom koja je garancija čistog mora. Plaže su raznolike pa svako može naći neku po svom ukusu.  Lepote krfskih uvala prirodno su podeljene na istočne šljunkovite i jugo-zapadne peščane ili sa sitnim šljunkom.
  • Na severu se nalazi zaliv ljubavi Sidari uklesan u peskovite stene tako da formira prirodni prolaz. U severo-zapadnom delu posebno se ističe lepota zaliva Paleokastritsa.
  • Kako je ostrvo Krf popularno među različitim kategorijama turista izdvajamo nekoliko hotela i apartmana koji su dobar izbor kako za mlade tako i za parove i porodice.
Prikaži više