Italija

5 destinacija u ponudi

Nova pretraga

Italija Leto 2022, zemlja umetnosti, muzike, mode, jedne od najboljih kuhinja sveta, vina, opere, arhitekture, zemlja prepuna znamenitosti da je vrlo teško odlučiti odakle da se počne. Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito posećena tokom leta. Najpoznatija letovališta Italije su: Sardinija, Sicilija, Sanremo (Rivijera Cveca), Kalabrija, Lido di Jesolo, Rimini.

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, gradovi u Italiji važe za najlepše u Evropi. Najveci izbor ponuda za letovanje 2023, pogledajte kod nas sa sajtu i izaberite Vasu ponudu za letovanje 2023 u Italiji .

Kalabrija je poluostrvo koje se nalazi na krajnjem jugu Italije – na samim prstima “italijanske čizme”.

Plaže na Siciliji poznate su kao najbolje plaže Italije, a samo u 2011. godini, šest njih nagrađeno je Plavom zastavom. Plavo-zelena voda, prijatan sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu.

Rimini –„kralj plaže gradova“. Prelepa peščana plaža duga 15km, kristalno čisto more.

Prema Unesco-u, dve trećine svetskog istorijskog i kulturnog blaga nalazi se u Italiji. Italija je smeštena na jugu Evrope u samom srcu Mediterana. Obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sardiniju, Elbu i Siciliju.

Turistička agencija Globus travel shop u svojoj ponudi za Italiju letovanje 2023 ima aranžmane za Siciliju 2023 , Sardiniju 2023 , Kalabriju 2023 , Rimini 2023 , Lido di Jesolo 2023 i Sorento.

Prikaži više