Tasos

7 destinacija u ponudi

Nova pretraga

Ostrvo Tasos je smešteno na severoistoku Grčke, nadomak lučkog i turističkog grada Kavale. Ostrvo je skoro savršenog kružnog oblika, u obimu nešto manje od 100 kilometara i potpuno je okruženo prelepim peščanim plažama. Obala ostrva Tasos je svim meštanima i posetiocima darovala fenomenalne i nadaleko popularne plaže kao što su Mermerna, Golden beach, Skala Rahoni, Skala Sotiros, Tripiti koje okupljaju veliki broj uživaoca u sunčanju, kupanju i odmoru uz obalu mora. Međutim, pored popularnih i organizovanih plaža, Tasos je bogat velikim brojem tirkiznih uvala koje će onima koji žele mir, tišinu i izolovanost apsolutno to i pružiti. Pored priobalnih lepota Tasosa unutrašnjost ostrva je nešto što takođe fascinira svojim planinskim selima i gorostasnim šumama zbog kojih je ovo ostrvo poznato i pod nazivima „zeleno ostrvo“ i „šuma koja pluta“.

Limenas je glavni grad ostrva i jedan od najpopularnijih turističkih centara. To je gradić koji pored turističkih sadržaja pruža i mnogo toga drugog čime se druga letovališta ne mogu pohvaliti, a to su arheološki ostaci u samom gradu sa akcentom na Agoru – centar antičkog polisa, zatim Antički amfiteatar, akropolj, arheološki muzej. Popločane uske uličice u samom centru Limenasa će vas potpuno očarati. Tu ćete pronaći veliki broj malih i lepo uređenih prodavnica sa simpatičnim suvenirima, nasmejano lokalno stanovništvo, taverni…

Limenas je glavni grad ostrva i jedan od najpopularnijih turističkih centara. To je gradić koji pored turističkih sadržaja pruža i mnogo toga drugog čime se druga letovališta ne mogu pohvaliti. Pored uređene gradske plaže duge oko 300 metara, šetalištem uz more možete doći do poznatih plaža Papias i Tarzanas.  Limenas generalno nudi sadržaje koji će zabaviti najmlađe posetioce – igrališta, luna parkovi, parkići. S druge strane, ni mladi željni zabave neće pogrešiti.

Potos je gradić na samom jugu ostrva. Mesto je malo i ušuškano, ali opremljeno svim potrebnim turističkim sadržajima. Privlačno za malđu populaciju, ali i porodice sa malom decom.

 Limenarija. Ukoliko volite da šetate pored mora, a ne želite gužvu i vrevu koju sa sobom donosi špic  Limenarija pravi izbor za Vas. Plaža Limenarije je duga nekoliko kilometara, peščana na obali dok je ulaz u vodu uglavnom kamenit. Supermarketi, taverne, barovi su tu da Vam učine dostupnim sitnice neophodne tokom vašeg odmora.

Skala Potamia je  smeštena na jednoj od najpoznatijih i najlepših peščanih plaža na ostrvu, Zlatnoj plaži (Golden beach). Pruža sve neophodnosti za vaš prijatan i ispunjen odmor.

Skala Sotiros je malo turističko mesto, sa veoma lepom plažom i osnovnim turističkim sadržajima. Nedaleko od Skale Sotiros se nalaze neke od najlepših plaža sa prirodnim hladom, kao što su Pahis i Skala Rahoni.

Prikaži više