Evia

3 destinacija u ponudi

Nova pretraga

Evia (Eubeja) - Je po veličini, drugo ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 180 km južno od Paralije. Površine oko 3.700 km2, na istočnoj obali Grčke, severno od Atine. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada. Glavni grad Halkida se nalazi na oko sat vremena vožnje od Atine i međunarodnog aerodroma, a put vodi preko dva putna mosta kojima je ostrvo povezano sa kopnom. Bujna flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, dugačka sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, srednjevekovnim manastirima, tradicionalnim selima, borovim šumama I netaknutim prirodnim lepotama, i zato je jedno od najpopularnijih letovališta koje pruža velike mogućnosti kako za opuštanje I relaksaciju tako i za aktivni odmor i zabavu. Najpopularnija mesta među turistima su Edipsos, Pefki, Limni i Eretria...

EDIPSOS – je jedan od najstarijih Evropskih banjskih gradića, koji vas odmah očara svojim mondenskim izgledom. Danas je Edipsos moderno letovalište, čuveno po svojim termalnim izvorima. Banja ima razvijenu turističku infrastrukturu. Pored mnogobrojnih hotela i spa centara postoji i veliki izbor kafeterija, restorana, taverni, restorana brze hrane, poslastičarnica, igrališta za decu, kao i lokalna pijaca i brojne prodavnice i super marketi.

PEFKI – je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih letovališta na severnom delu ostrva Evia. Odlike Pefkija su dugačka šljunkovito-peskovita plaža koja se prostire naspram planinskog venca Pilion. Modra boja mora, bujno zelenilo, dugim šetalištem su odlike ovog letovališta. Veoma je populatno među srpskim turistima, mlađe i starije populacije.

NEOS PIRGOS – nalazi se u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi. Udaljeno je od Edipsosa i Istije 12km. Kristalno čistom vodom  i prelepom prirodom spada u jedno od najlepših mesta na Eviji .Najpoznatija dugačka peščana plaža NISIOTISSA nalazi se baš u ovom mestu i jedna je od najatraktivnijh plaza na ostrvu.Na plazi u Neos Pyrgosu se moze se pronaci mnostvo taverna,ribljih restorana gde se moze uživati u lokalnim specijalitetima.Pruža sve ono što je potrebno turistima za miran odmor.

Prikaži više