Češka

0 destinacija u ponudi

TRENUTNO NEMA AKTUELNIH PONUDA.

ZA VISE INFORMACIJA POZOVITE 018/4150515; 060/4150513 ili nam pisite na OFFICE@GLOBUSNIS.RS

Nova pretraga

ČEŠKA je kontinentalna zemlja srednje Evrope. Glavni i najveći grad je Prag. Češka se može opisti kao valovita dolina okružena planinama.

ČEŠKA je kontinentalna zemlja srednje Evrope. Glavni i najveći grad je Prag.
Češka se može opisti kao valovita dolina okružena planinama. Sve što je zadivljujuće, lepo i pomalo mistično može se pronać u Češkoj. Teritorija Češke je okružena velikim brojem zemalja i čine je nekoliko regiona. Zovu je još „Zemlja piva i karistala“. Istorija ove države je jako interesantna. Naime češko kraljevstvo je tokom 19.veka bilo poznato kao kraljevstvo izuzetne moći, ali su verski sukobi doveli do njegovog raspada i podpadanja pod uticaj Austro-Ugarske.

Češka ima četiri nacionalna parka u kojima možete u kojima možete podjednako uživati kao u bilo kojem većem gradu ove Evropske države.

Češko pivo je sinonim dobrog provoda, a Česi su otišli korak dalje jer su svoj omiljeni proizvod iskoristili i u kozmetičke svrhe.

Tako su pivske banje postale izuzetno popularne zbog očuvanja zdravlja.

Uskrs je u Češkoj najvažniji praznik zbog stare tradicije u kojoj dečaci ulepšavaju devojčice kako bi bile lepe samo za njih, a one ih polivaju vodom kako bi bili sveži.

Češka kuhinja je takođe prepoznatljiva. Vaše omiljene slatke i slane knedle potiču odavde, a on se uvek dodaju kao glavni prilog češkim jelima.

Prikaži više