Atos

6 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Olimpska regija – poznata i pod nazivom Pieria, u ponudi ima veliki broj hotela i apartmana za letovanje 2021. Olimpska regija se prostire uz obalu Egeja u dužini od 70 km. Administrativni centar i glavni grad regije Pieria je Katerini, udaljen od Soluna 91 km. U zaleđu mora je planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke, gde je zastupljena izrazito planinska klima, dok se samo na oko 30 km od planinskog podnožja susreće sa sredozemnom klimom, koja je vrlo prijatna u letovalištima pored mora. Pieria je zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, postaje sve popularnija za turiste, a naročito porodice sa decom koji u mnogobrojnim hotelima i apartmanima mogu naći sve što im je potrebno za jedno ugodno letovanje.

Atos ponekad nazivaju Sveta Gora, po planini visokoj 2033 m koja se uzdiže u blizini južne tačke poluostrva i koja ima status autonomne oblasti već duže od 1000 godina.

Većinu teritorije trećeg “prsta” – Atosa, čini monaška država Sveta Gora. Na njoj se nalazi 20 manastira, od kojih je po jedan: srpski, bugarski i ruski.

Halkidiki letovanje 2021 | Atos

  • Ouranoupolis “Nebeski grad” ili “Grad Raja” predstavlja kapiju kroz koju se ulazi u Svetu Goru. 
  • Poluostvro Atos se može smatrati jednom od najlepših u čitavoj Grčkoj pa samim tim i odličan izbor za letovanje.
  • Ouranopolis na Atosu je živopisno letovalište sa lepom plažom i gustim zelenilom.
  • Iz Ouranopolisa svakodnevno isplovljavaju brodići do grada Dafni, glavnog pristaništa Svete Gore.
Prikaži više