Alexandroupolis

2 objekta u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Olimpska regija – poznata i pod nazivom Pieria, u ponudi ima veliki broj hotela i apartmana za letovanje 2021. Olimpska regija se prostire uz obalu Egeja u dužini od 70 km. Administrativni centar i glavni grad regije Pieria je Katerini, udaljen od Soluna 91 km. U zaleđu mora je planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke, gde je zastupljena izrazito planinska klima, dok se samo na oko 30 km od planinskog podnožja susreće sa sredozemnom klimom, koja je vrlo prijatna u letovalištima pored mora. Pieria je zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, postaje sve popularnija za turiste, a naročito porodice sa decom koji u mnogobrojnim hotelima i apartmanima mogu naći sve što im je potrebno za jedno ugodno letovanje.

Alexandroupolis je grad od 50-ak hiljada stanovnika na krajnjem istoku Grčke, u oblasti Trakija. Nalazi se u blizini granice sa turskom, udaljen 300 km. od Soluna.

Alexandropolis je izrastao iz starog ribarskog naselja Dedegač, a obrise grada formirao je u 19.veku. Ime je poneo, po kome drugom,nego po Aleksandru Makedonskom, koji na taj način,simbolično,pozdravlja putnike bilo da odlaze iz Grčke na istok, ili da sa istoka dolaze u njegovu kolevku.

 

Alexandroupolis letovanje 2021 

 

  • Krase ga peščane plaze čistim i toplim morem, spa centri i veliki broj arheoloskih lokaliteta.
  • Simbol grada je svetionik visok 27 metara, sagradjen 1880.godine, koji se uzdiže na elegantnoj promenadi
  • Aleksandropolis ima kompletnu ponudu jednog modernog turistickog centra.

Prikaži više