Tasos

19 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Olimpska regija – poznata i pod nazivom Pieria, u ponudi ima veliki broj hotela i apartmana za letovanje 2021. Olimpska regija se prostire uz obalu Egeja u dužini od 70 km. Administrativni centar i glavni grad regije Pieria je Katerini, udaljen od Soluna 91 km. U zaleđu mora je planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke, gde je zastupljena izrazito planinska klima, dok se samo na oko 30 km od planinskog podnožja susreće sa sredozemnom klimom, koja je vrlo prijatna u letovalištima pored mora. Pieria je zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, postaje sve popularnija za turiste, a naročito porodice sa decom koji u mnogobrojnim hotelima i apartmanima mogu naći sve što im je potrebno za jedno ugodno letovanje.

Tasos je najsevernije ostrvo u Egeju. Površina ostrva iznosi 393km kvadratnih, a obim 93km. Ostrvo je gotovo pravilnog, kružnog oblika i magistralni put se proteže pored obale praveći tako krug oko ostrva. Sporedni putevi odvajaju se od magistrale i vode prema selima. Tasos je deveto ostrvo po veličini u Grčkoj.

Geografski, Tasos pripada teritoriji zvanoj Trakija, a prefekturi Kavala. Tasosu pripadaju jos tri mala nenaseljena ostrva, Tasopulo, Kinira i Panagija.

Ostrvo Tasos letovanje 2021 | Tasos

Glavni grad Tasosa jeste Limenas sa oko 4000 stanovnika. Limenas se jos naziva i Tasos. On je najveće mesto i istovremeno najveća luka na ostrvu.

Skroz na jugu ostrva, nalazi se drugo po veličini mesto na ostrvu koje se zove Limenarija. Limenarija ima oko 3000 stanovnika i nesto je manja od Limenasa.

Veoma interesantna mesta za turiste su, osim Limenarije i Limenasa, još i Potos koji je dosta manji, ali i Skala Potamija i Golden beach.

Prikaži više