Primorsko

7 objekata u ponudi

Nova pretraga

Grad Primorsko je središte istoimene opštine u Bugarskoj i nalazi se na krajnjem jugositočnom delu Bugarske crnomorske obale. Smešten na malom poluostrvu, grad Primorsko je od Burgasa udaljen 50 km, a od prestonice Sofije 450 km. Grad Primorsko na istoku izlazi na Crno more, na zapadu i severu se graniči sa opštinom Sozopol, a na jugu sa opštinom Carevo, pa je blizu i tih većih turističkih centara Bugarske.

Primorsko leto | Autobusom – Sopstvenim prevozom

U gradu Primorsko živi nešto manje od 3000 ljudi, ali se ovaj broj u letnjoj sezoni višestruko uvećava zbog toga što veliki broj turista bira baš aranžman u ovo simpatično primorsko odmaralište za mesto svog odmora.

Brojni hoteli i sadržaji tako i u njegovoj okolini privlače veliki broj turista koji ovde dolaze iz cele Evrope.

Primorsko Leto| Bugarska Letovanje | Autobusom – Sopstvenim prevozom

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu.

Glavni grad Bugarske je Sofija. Bugarska ima 380 km dugu obalu. Karakteristike Crnog mora su mirna i čista voda, slična Jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, dok druga teorija govori da je more dobilo ime zbog velikih dubina i tamne boje u središtu.

Turistička agencija Globus Travel shop vam predlaže da i ovog leta otkrijete nešto novo i svoj komad mira i uživanja pronađete na nekoj od plaža.

Uvereni smo da ćete poželeti da ponovite svoje letovanje u Bugarskoj, autobusom ili sopstvenim prevozom.

Bugarska letovanje | Sozopol – Primorsko – Pomorije – Sunčev Breg – Nesebar – Zlatni pjasci

Prikaži više