Krit

13 objekata u ponudi

Nova pretraga

Ukoliko za ovogodišnje letovanje izaberete Krit, to znači da ćete odmor provesti na potpuno drugačiji način nego u nekom drugom grčkom letovalištu… S obzirom na to da je Krit najveće grčko ostrvo, teško možete da ga obiđete za desetak dana, a da pri tom stignete i da se kupate na jednoj od brojnih i nikad prepunih plaža. Sa ovog planinskog ostrva se uzdižu čak tri velika planinska masiva: Lefka Ori, Lasitiotika Vuna i Ori Sitija. Krit spada u jedno od najlepših grčkih ostrva. Predeli variraju od ogolelih litica do bujnih planinskih šuma i rajskih peščanih plaža.

  • Krit leto 2022 – Krit carter let – letovanje 2022
  • Ovo ostrvo, nastalo kao posledica pomeranja tla, poznato je po proizvodnji vina, maslinovog ulja, suvog i svežeg grožđa, pomorandži, a u poslednje vreme i krastavca i paradajza. Hanija se smatra najlepšim gradom ostrva. Ostrvo je podeljeno na 4 administradivna dela, od zapada ka istoku: Kania, Retimno, Heraklion i Lasiti.
  • Krit leži na raskršću Evrope, Azije i Afrike. Ostrvo je poznato po gostoljubivosti, veselisti i dugovečnosti stanovništva. Heraklion je i glavni i najveći grad, a i najpopularnije turističko mesto. Osnov ekonomije je turizam koji je zamenio nekadašnje ribarstvo. Za Krit su vezani mnogi grčki mitovi. Jedan od najpoznatijih je o Minosu, kralju Krita koji je odbio da žrtvuje bika bogovima.Posejdon je onda učinio da se Minosova žena zaljubi u bika, iz čega je nastala mitska zver Minotaur.
  • Prelepe plaže i lepo vreme su glavni adut Krita. Plaža ima maltene na svakom koraku.  Kao i po pitanju kupanja, kuhinje, svakodnevice i prirode, Krit je vrlo raznovrsno mesto i po pitanju noćnog provoda. Na ostrvu se može uživati u malim seoskim tavernama punim lokalnog stanovništva, može se provesti romantično veče u restoranu ili na plaži, ali postoje i ludi noćni klubovi koji organizuju pena-partije i lumpuju do jutra. Noćni provodi su najburniji u veći gradovima.
Prikaži više