Hurgada

36 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Vaš vodič kroz Egipat :

Nova pretraga

Hurgada predstavlja biser egipatske obale, zbog bogatstva biljnog i životinjskog sveta pa su turisti koji iz godine u godinu u sve većem broju posećuju ovo prelepo letovalište na Crvenom moru sa razlogom nadenuli naziv “more sa sedam boja”. Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, vec je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan nocni život, liksuzni hoteli i restorani, romanticna krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.

  • Vreme u Hurgadi je veoma prijatno sa temperaturama koje retko padaju ispod 20°C. Jul i avgust su najtopliji meseci. Morski povetarac u blizini obale pomaže da se malo rashladite. Preporučujemo da ponesete kreme za sunčanje da biste zaštitili svoju kožu.
  • Leto u Hurgadi počinje u maju i nije neobično da temperature u Hurgadi porastu do 35°C u najtoplijem dobu dana.
  • U Hurgadi je vreme uglavnom lepo, tokom proleća i leta, male su šanse za kišu. Sunce tokom leta sija ceo dan (i do 14 sati), dok tokom januara taj period spada i do sedam sunčanih sati tokom dana.
  • Zima u Hurgadi je veoma blaga sa temperaturama koje se noću retko spuštaju ispod 12°C. Tokom dana prosečne temperature idu i do 22°C (između decembra i februara).
  • Hurgada je podeljena na tri dela: El Dahar – stari deo grada, Sakala – stari centar i Memša – novi centar. U El Daharu se nalazi najveca pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija.
Prikaži više