Jerisos

5 objekata u ponudi

Nova pretraga

Jerisos je najpopularnije turističko mesto na Atosu, trećem prstu Halkidikija. Mesto je malo, sa veoma dugačkom plažom i šetalištem. Mirno, tirkizno i providno more, sa nešto prirodnog hlada i bez gužve, savršeno je za odmor i opuštanje. Na plaži ima suncobrana, i još više slobodnog prostora za posetioce sa sopstvenom opremom, kabina za presvlačenje i tuševa. Pesak je malo krupniji, dubina je postepena, ali nema dugačkog plićaka.

U Jerisosu postoje dva velika supermarketa, Masoutis i Lidl. Pijaca je utorkom, odlično je snabdevena, a cene su povoljnije nego u supermarketima. Ima nekoliko restorana i kafića, jedna diskoteka, nekoliko prodavnica, pekara i poslastičarnica, takoreći sve što je od sadržaja potrebno za prijatno porodično letovanje.
U centru se nalazi akvarijum, simpatičan i originalan detalj, interesantan turistima. Šetalište je dugačko više od 1km, lepo je uređeno i prostire se uz obalu, pa je veoma prijatno za šetnju. Malo izvan Jerisosa, nalazi se jedna od najlepših plaža na Atosu, Kakudija, koju vam preporučujemo da posetite. Nea Roda je takođe veoma blizu (6km), a samim tim i izuzetno lepe plaže Legend, Vulica i Komica. Trajekt ka čuvenom ostrvu Amuljani polazi iz malog mesta Tripiti (8km). Poseta ostrvu Amuljani je verovatno jedan od najlepših izleta koje možete da organizujete za sebe.

Jerisosa je idealno mesto za oni koji vole mirno letovanje i plaže bez gužve. Za ljubitelje avantura i istraživanje Atos je raj.

Prikaži više