Austrija

1 destinacija u ponudi
Pogledaj video
Pogledajte galeriju fotografija

Nova pretraga

Austrijski gradovi privlače svojom očaravajućom arhitekturom – od gotike preko renesanse, baroka, doba osnivanja (Gründerzeit) i secesije sve do postmoderne.Krenite sa nama u zemlju Mocarta, skijanja, nestvarne prirode i bogate istorije.

 • AUSTRIJA je država smeštena u centralnoj Evropi.
  Jedna je od deset najbogatijih zemalja na svetu, ima visok zivotni standard i veoma razvijenu socijalno tržišnu privredu. Evro je zvanična valuta u Austriji i u upotrebi je od 2002. godine. Austrija je članica Evropske unije od 1995. godine. Službeni jezik je nemački.
  Austrija se nalazi u umerenom klimatskom pojasu, u prelaznom području između atlantske i kontinentalne srednjeevropske klime.
 • Beč, „GRAD MUZIKE” je glavni grad Austrije, razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava. Bec je postao jedan od najvažnijih rimskih baza centralne Evrope. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Jedna od mnogobrojnih fascinantnih građevina, palata Šenbrun, nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovca, građena je kao rival Versaju.Nekad sedište jedne od najvećih evropskih monarhija, zemlja burne i bogate prošlosti, impozantnih građevina i još lepše prirode, Austrija sve posetioce ostavlja bez daha.
  Ta mala, ali bogata država, zahvaljujući vrlo burnoj i bogatoj istoriji dobila je u nasleđe mnoge istorijske i kulturne građevine i blaga od neprocenjive vrednosti. Austrija ne samo da je vodeća u zimskim sportovima nego je i zemlja posebno lepih dvoraca u kojima se i danas oseća duh kraljevske prošlosti.
  … Putujte, kupujte i zabavite se!
 • Austrija (Austria), država centralne Evrope, tokom cele godine privlači na Alpe i uživanje u ski centrima, ali i u netaknutoj prirodi. Pogledi na Dunav (Danube) su nezaboravni, a čisti alpski vazduh je prava blagodat gde god na njenoj teritoriji bili. Ova zemlja se može pohvaliti i time da je zemlja valcera, umetnosti, prelepih parkova, ukusne saher torte. Raj za kupovinu do mile volje u dugim shopping ulicama. Veličanstvena zemlja sa bogatim arithektonskim i kulturnim nasleđem, po svom šarmu i raskoši, bliska Francuskoj i Italiji. Pogotovo njen glavni grad Beč. 
Prikaži više