Sivota

20 objekata u ponudi

Nova pretraga

Sivota 2021 je vrlo popularna turistička destinacija jonskog mora, kako kod stranih, tako od skora i kod domaćih turista. Sivota se nalazi dosta severno, gleda na ostrvo Krf, i leži u uvali sa pogledom na brojna mala ostrva.

Sivota je kao turistička destinacija prelepa i vrlo tražena. Okružena je velikim brojem plaža i uvala. Stila gradnje samog mesta dosta podseća na popularnu Pargu. Mesto ima gradsku peščanu plažu, doktora, prodavnice, bankomate, ali ne i mega market. Najbliži Lidl se nalazi u Igumenici, na oko 20 kilometara udaljenosti.  Gradska plaža (Galikos Molos) se nalazi na 200 metara od šetališta. Južno od Sivote nalaze se prelepe peščane plaže:

  • Megali Ammos,
  • Mikri Ammos,
  • Mega Brafi,
  • Agia Paraskevi itd.

Obavezno treba iznajmiti čamac i obići skrivene uvale i plaže zalivskih ostrva, pre svih zaliv Blue Lagoon, koja se po boji mora izdvaja od svih ostalih u regionu

 Porodicama sa malom decom preporučujemo boravak u sezoni (kraj jula i ceo avgust), dok putnicima bez dece neće smetati koji stepen razlike u temperaturi mora. Napomenuli bi smo da je Sivota dosta popularna kod italijanskih turista, te da je u avgustu dosta puna turista, i da se na sto u restoranu čeka i po dvadeset minuta.

.

Prikaži više