Sivota

1 objekat u ponudi

Sivota - Aktuelne ponude:

Nova pretraga

Letovalište u podnožju Olimpa, na obali Egejskog mora, udaljeno svega dva kilometra od Paralije. Spaja ih velika peščana plaža sa toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima. Olimpik Bič pripada opštini Katerini. Od grada Katerini je udaljen 8 km. Zbog pristupačnih cena Olimpik Bič je poznat kao letovalište Srba. Idealno je mesto za porodični, mirni odmor, pogotovo ako imate malu decu. Od Soluna je udaljen 70 km.

Sivota je kao turistička destinacija prelepa i vrlo tražena. Okružena je velikim brojem plaža i uvala. Stila gradnje samog mesta dosta podseća na popularnu Pargu. Mesto ima gradsku peščanu plažu, doktora, prodavnice, bankomate, ali ne i mega market. Najbliži Lidl se nalazi u Igumenici, na oko 20 kilometara udaljenosti.  Gradska plaža (Galikos Molos) se nalazi na 200 metara od šetališta. Južno od Sivote nalaze se prelepe peščane plaže:

  • Megali Ammos,
  • Mikri Ammos,
  • Mega Brafi,
  • Agia Paraskevi itd.

Obavezno treba iznajmiti čamac i obići skrivene uvale i plaže zalivskih ostrva, pre svih zaliv Blue Lagoon, koja se po boji mora izdvaja od svih ostalih u regionu

 Porodicama sa malom decom preporučujemo boravak u sezoni (kraj jula i ceo avgust), dok putnicima bez dece neće smetati koji stepen razlike u temperaturi mora. Napomenuli bi smo da je Sivota dosta popularna kod italijanskih turista, te da je u avgustu dosta puna turista, i da se na sto u restoranu čeka i po dvadeset minuta.

.

Prikaži više