Hrvatska

1 destinacija u ponudi
Pogledaj video
Pogledajte galeriju fotografija

Nova pretraga

U svakom kutku Hrvatske i njenih 1185 ostrva, u svakom godišnjem dobu, moguće je pronaći priču koja će Vam dočarati posebnost ove mediteranske zemlje. Obala joj je razudjena, sa mnoštvom uvala, ostrva i ostrvaca, a more je kristalno čisto pa je idealna za krstarenja i sve oblike sporta i rekreacije na moru i pod morem.

  • HRVATSKA je država u južnoj Evropi čiji je glavni grad Zagreb. Ona je geografski panonska, sredozemna i balkanska zemlja.
    Hrvatska ima oblik potkovice koja se proteže od Vukovara na severoistoku preko Zagreba na zapadu do Dubrovnika na krajnjem jugu.
  • Reljefno i klimatski je vrlo raznolika zemlja.
    Hrvarska je najbolje ekološki očuvano područje u Evropi sa najčišćim morem i najvećim brojem nacionalnih parkova i parkova prirode u odnosu na veličinu teritorije. To su Kornati, Krka,Paklenica,  Plitvička jezera,Brijuni, Mljet, Risnjak i Severni Velebit. Uz njih tu je desetak parkova prirode koji se nalaze rasuti na području cele Hrvatske. Od ukupnih 8 nacionalnih parkova na prostoru Hrvatske, zasigurno je napoznatiji nacionalnoi park Plitvička jezera koji je upisan u UNESCO –v popis svetske baštine.
Prikaži više