Sitonija

21 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Olimpska regija – poznata i pod nazivom Pieria, u ponudi ima veliki broj hotela i apartmana za letovanje 2021. Olimpska regija se prostire uz obalu Egeja u dužini od 70 km. Administrativni centar i glavni grad regije Pieria je Katerini, udaljen od Soluna 91 km. U zaleđu mora je planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke, gde je zastupljena izrazito planinska klima, dok se samo na oko 30 km od planinskog podnožja susreće sa sredozemnom klimom, koja je vrlo prijatna u letovalištima pored mora. Pieria je zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, postaje sve popularnija za turiste, a naročito porodice sa decom koji u mnogobrojnim hotelima i apartmanima mogu naći sve što im je potrebno za jedno ugodno letovanje.

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija i nešto manje je razvijeno od Kasandre i najčešce ga posećuju zbog njegove prirodne lepote.

Sitonija ima mnogo malih plaža skrivenih u podnožju planinskih litica, a do nekih se može doći samo pešice.

Halkidiki letovanje 2021 | Sitonija

  • Istočna obala Sitonije je posebno bogata vegetacijom gde se izdvajaju dva letovališta Vurvuru i Sarti.
  • Na samom jugu Sitonije se nalazi prelepo mesto Kalamici.
  • Zapadna strana Sitonije je zbog velike površine pod vinogradima i stenovita, ali mesta gde ruda izbija na površinu u neobičnim oblicima koji oduzimaju dah.
  • Posebno se izdvaju lepi Neos Marmaras i Nikiti. Očuvana seoca u unutrašnjosti poluostrva pružaju dodatni izazov za istraživanje.
  • Sitonija, a pogotovo njegova istočna strana, obiluje prelepom netaknutom prirodom, planinama.
  • Drugi prst obilje, dugim, “divljim” pešcanim plaža, sa tirkiznom bojom mora.
  • Istočna obala Sitonije (Vourvourou), pa sve do mesta Sarti i Kalamici, osim par kampova ne postoji ni jedno naselje, ove prelepe plaže morate “pronaći” sami.

S obzirom da je poluostrvo šumovito, a magistrala ide visoko i strmo iznad obale, iz kola ne možete videti ni jednu plažu. To je iznenađenje koje vas čeka, kada se zemljanim putem spustite do obale.

Prikaži više