Lefkada

6 destinacija u ponudi

Nova pretraga

Lefkada je četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga, ukupne površine preko 300km2. Ostrvo je odvojeno od kopna uzanim moreuzom, koji je danas premošćen pokretnim mostom na baržama, dužine 50ak metara. Severno od Lefkade se nalazi ostrvo Krf a južno ostrva Itaka i Kefalonija. Lefkada je dobila ime po svom najjužnijem rtu, Lefkatasa, koji je u antičko doba nosio naziv Lefkos petra (beli kamen).

Lefkada je čuvena po netaknutoj prirodi, prelepim peščanim plažama, kao što su Porto Kaciki, Egremni, Katisma, Pefkulia, Jalos i Milos. Odlikuje se kristalno čistim morem, tirkizne boje. More u kombinaciji sa belim peskom i stenama deluje stvarno rajski.

Ligia –  malo, nekada ribarsko selo, se nalazi na istočnoj obali ostrva. Udaljeno je 4km od glavnog grada Lefkade i poznato je kao mirno mesto za porodični odmor. Sastoji se od glavne ulice u kojoj se nalaze prodavnice i restorani, male ribarske luke i šljunkovite plaže a okruženo je obroncima prekrivenim borovinom i maslinjacima.

Nikiana – moderno turističko mesto se nalazi na oko 10km od grada Lefkasa i na oko 5km od mesta Nidri. Idealno locirano, u podnožju planine Skaros a na samoj obali mora. Ovo mesto pruža mogućnosti za idealan odmor, kako za one koji traže mir, tišinu i netaknutu prirodu, tako i za one koji uživaju u sportovima na vodi.

Perigiali – malo turističko mesto se nalazi oko 13km od glavnog grada Lefkasa, 2 km od popularnog letovališta Nidri. Poznato je po plaži Passa, jednoj od najlepših na ovoj strani ostrva. Tačno preko puta se nalazi stenovito ostrvce Heloni. Brojni restorani i prodavnice upotpunjuju ugođaj.

Nidri – najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. Veliki broj najrazličitijih prodavnica, barova i restorana  učiniće vaš odmor još raznovrsnijim i kvalitetnijim. Nasuprot Nidrija se nalazi čuveno Onazisovo ostrvo Skorpios. Pored uživanja u prirodnim lepotama, sunčanja i kupanja, postoji i širok spektar sportova na vodi kao i brojnih izleta koji mogu učiniti vaš boravak na ovom rajskom ostrvu stvarno nezaboravnim.

Agios Nikitas – je jedno od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Udaljen je oko 12km od glavnog grada Lefkade, pa su vam sve pogodnosti prestonice brzo i lako dostupne. Okruženje ovog slikovitog mesta je potpuno idilično. Ovde svako može naći trenutke opuštanja, ali i dobre zabave.

Prikaži više