Platamon

9 objekata u ponudi
Pogledaj video
Smeštaji na mapi

Nova pretraga

Platamon je turističko mesto na jugu Pierie, u bilizini čuvene planine Olimp. Udaljen je oko 50 km od grada Larise i oko 40 km od grada Katerini, sa kojima je povezan autobuskim i voznim linijama. Zaštitni znak ovog mesta je prelepi venecijanski dvorac-tvrđava.Platamon se smatra jednom od značajnijih turističkih destinacija u ovoj oblasti. Obiluje restoranima, kafeterijama i smeštajnim objektima. Sa svojim mirnim i opuštenim ambijentom, bujnom vegetacijom, čuvenim platamonskim zamkom i tradicionalnim naseljem Palios Panteleimonas u ovoj oblasti, Platamon je idealna destinacija za odmor.

  • Platamon je gradić koji je  uspeo da sačuva autentičnost grčkog sela, što ga čini izuzetno šarmantnim. Mesto ima svoju luku, trg, glavnu ulicu, šetalište uz more. Naravno, celim krajolikom dominira zamak Platamon, postavljen na brdu uz more, izmedju San Pantelejmona i Platamona.
  • Mesto Platamon ima dve plaže, obe šljunkovite, i svaka sa po jedne strane luke. Plaže su uredjene, sa ležaljkama i suncobranima,beach barovima i taverni. Treća, peščana plaža, koja je dosta šira i pruža se duž Nei Porija. Peščana plaža je dosta popularnija i posećenija tokom sezone, te ima i više sadržaja za turiste, a do nje se stiži laganom šetnjom od bilo kog objekta iz naše ponude u Platamonu.
Prikaži više