Sardinija

0 objekata u ponudi

TRENUTNO NEMA AKTUELNIH PONUDA.

ZA VISE INFORMACIJA POZOVITE 018/4150515; 060/4150513 ili nam pisite na OFFICE@GLOBUSNIS.RS

Nova pretraga

Sardinija ima više sunčanih dana od bilo kog drugog dela Italije i leži najdalje od kopna u odnosu na bilo koje drugo mediteransko ostrvo. Izraz „stara Evropa” prigladnije pristaje Sardiniji nego bilo kom drugom delu našeg kontinenta. Neotkrivena od strane turizma do 1960-ih, Sardinija i dalje živi u drugoj eri, naizgled netaknuta vremenom. Robusna, spektakularna unutrašnjost ostrva obiluje istorijskim znamenitostima, pašnjacima, malim vinogradima i svežim voćem i povrćem, što zaista ostavlja utisak starog doba. Sardinija je, takođe, jedan od najvećih proizvođača organske hrane na svetu.

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, gradovi u Italiji važe za najlepše u Evropi,

Letovanje na Sardiniji ( Sardinija leto ) možete iskoristiti i za odlazak do čuvene Smaragdne obale (Costa Smeralda).

Ako ste ljubitelj šetnje, trekinga, penjanja, ili ste, sa druge strane, gurman, naćićete na ovom ostrvu raj.

Ukoliko ste pak osoba koja uživa u prirodi, osećaj opuštanja je ovde veoma dubok. Ali ako želite da stvarno osetite pravi duh Sardinije.

Sardinija leto | Avionom, direktnim čarter letom

Oblast na severoistočnoj strani ostrva, u provinciji Olbia – Tempio, poznatu po divljoj lepoti uvala, specifičnoj smaragdnoj boji mora, predelima borovih šuma i ružičastih nijansi granitnih stena.

Sardinija je najbliža francuskom ostrvu Korzici, i često je jednodnevni izlet brodićem u Bonifačio koji još zovu “Grad na litici” i “Muzej na otvorenom” idealan izbor

Kalabrija je poluostrvo koje se nalazi na krajnjem jugu Italije – na samim prstima “italijanske čizme”.

Plaže na Siciliji poznate su kao najbolje plaže Italije, a samo u 2011. godini, šest njih nagrađeno je Plavom zastavom. Plavo-zelena voda, prijatan sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu.

Rimini –„kralj plaže gradova“. Prelepa peščana plaža duga 15km, kristalno čisto more.

Prema Unesco-u, dve trećine svetskog istorijskog i kulturnog blaga nalazi se u Italiji. Italija je smeštena na jugu Evrope u samom srcu Mediterana. Obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sardiniju, Elbu i Siciliju.

Turistička agencija Globus travel shop u svojoj ponudi za Italiju letovanje ima aranžmane za Siciliju, Sardiniju, Kalabriju, Rimini, Lido di Jesolo i Sorento.

Prikaži više