Bosanske piramide

Pogledaj video

Bosanska piramida Sunca nalazi se u Visokom nedaleko od Sarajeva. Ovo je najveća piramida na svetu koja visinom više od 220 m znatno premašuje Keopsovu u Egiptu (147m).Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice severnom, istočnom, zapadnom, te oštećenom južnom starnicom. Stara je ok 34 hiljade godina, ali je prekrivena vegetacijom te nanosima zemlje kao stotine piramida u Kini, Meksiku i Gvatemali.

Bosanske piramide
Bosanske piramide

Sena Bosanske piramide Sunca tokom letnjih meseci prekriva Bosansku piramidu Mjeseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dve piramide.

Ispod piramide su prirodni energetski izvori železna ploča (elektromegnetizam), podzemni vodeni tokovi (negativni joni i električno polje), kvarcni kristal, minerali, prolazi i rezonantne komore tako da piramida pojačava prirodne izvore energije, te pozitivno deluje na ljude.

Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i italijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.

Upravo taj beton je i doveo do otkrića ove piramide, a kasnijim proučavanjem potvrđeno je postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi, energetskih polja te ultrazvuka.Piramida i tuneli zbog energetskih i astronomskih fenomena privlače turiste širom sveta

Bosanske piramide