HURGADA – Najposećenije letovalište

Hurgada je smeštena na obali Crvenog mora i po veličini je treći grad u Egiptu, ali prvi po značaju, kao najpopularnija turistička destinacija Egipta.

HURGADA – Najposećenije letovalište

Titulu pravog turističkog raja potpuno zasluženo nosi, za mnogo predhodnih letovanje koje smo imali, a koje je pred nama. Hurgada je neprikosnovena, najtraženija, veoma važno izuzetno povoljna i svojim suncem, čistim morem, sitnim peskom i letnjim prijatnim temperaturama privlači sve više turista i zaljubljenika u ovaj deo afričkog kontinenta. Budite i vi, nakon nešto više od 3  sata direktnog čarter leta, okruženi svim prirodnim lepotama ovog letovališta i luksuznim hotelima sa kvalitetnom all inclusive uslugom.

Za današnji turizam Hurgade od velike važnosti je postojanje Međunarodnog aerodroma koji se nalazi na periferiji grada i predstavlja glavnu dolaznu tačku najvećeg broja turista.

HURGADA – Najposećenije letovalište

Hurgada se proteže uz obalu mora u dužini od oko 36 km, bez dubljeg zalaska ka pustinjskoj unutrašnjosti. Ta dužina je podeljena na tri gradske oblasti: El Dahar, Sakalla, El Memsha. El Dahar je stari deo grada u kom dominira veliki Bazar i raznovrsne prodavnice, pošta, autobuske stanice. Sakalla je centar Hurgade i moderna hotelska četvrt, dok El Memsha predstavlja najnoviji deo grada, i dalje konstantno u izgradnji, i pruža se duž seoskog puta.

HURGADA – Najposećenije letovalište

Hurgada ima subtropsku, sa prelaskom u pustinjsku klimu, sa umereno toplim zimama i izuzetno vrelim letima. Godišnja insolacija iznosi oko 3.800 sati, što je jedan od najviših podataka ove vrste u čitavom svetu , te je Hurgada praktično destinacija “večitog leta”, a nama gotovo nadomak ruke uz avionski prevoz do hotelskog smeštaja na obali mora sa agencijom Globus travel shop. Kao što je pomenuto, primamljivost Hurgade generalno leži u njenim prirodnim lepotama i karakteristikama: visoke temperature, duge prirodne plaže, čista i bistra voda, ali mnogim turistima, koji su do sad već posetili ovo turističko blago na samom ulasku u Suecki kanal, je prvenstveno ostalo u sećanju mogućnost uživanja u raznim sportovima na vodi i aktivnostima kao što su plivanje, jedrenje, ronjenje, ribolov, vožnja jahte. Crveno more zaista nudi odlične uslove za sve uživaoce ovih zabavnih aktivnosti koje će vam doneti samo lepe uspomene, trenutke s najdražima, smeh i upotpuniti dan.

HURGADA – Najposećenije letovalište

Hurgada je takođe poznata po uzbudljivom i raznovrsnom noćnom provodu. Turisti, uglavnom Evropljani, kažu da život počinje upravo u mnogobrojnim noćnim klubovima Hurgade koji se otvaraju oko 23h i rade do ranih jutarnjih sati. Lako ih je pronaći i uglavnom su skoncentrisani duž šetališta uporedo sa ekskluzivnim hotelima. U ispijanju domaćih i inostranih pića i opušanju uz popularnu i komercijalnu muziku, uživaju gotovo sve generacije turista. Alkohol se može nabaviti i konzumirati u pojedinim klubovima, barovima i hotelima.

Kao najpopularnije turističko odmaralište u blizini Hurgade izdvaja se Makadi Bay,  prelepa peščana plaža smeštena 30 km južno od centra Hurgade. Makady Bay je namenski oformljeno turističko mesto sa hotelima, restoranima, prodavnicama i klubovima, bez stalno naseljnog lokalnog stanovništva.
Soma Bay na 45 km južno od centra Hurgade, deo u kom se nalaze neki od napoznatijih hotela Hurgade, pa i Egipta, kao što su Caribbean World Resort i Sheraton.

El Gouna je odmaralište 25km severno od centra Hurgade. Lepota El Goune su okolna ostrva, povezana mostovima, tako da se može prelaziti s jednog na drugo i bez čamca ili nekog sličnog plovila. Pored standardnih turističkih usluga (hotelski smeštaj, prodavnice, restorani, klubovi itd.), El Gouna poseduje internacionalnu i nacionalnu školu, dom zdravlja, privatnu bolnicu, marinu, biblioteku. El Gouna je idealna za ljubitelje golfa koji ovde mogu da uživaju igrajući ovaj sport na terenu sa 18 rupa.

Apsolutna preporuka za sve turiste koji odmaraju u Hurgadi  je opuštajući izlet brodom do koralnih ostrva Veliki i Mali Giftun. Ova ostrva su jedna od naznačajnijih ronilačkih lokacija u čitavom svetu gde može da se uživa u raznolikom morskom životu Crvenog mora i upoznaju nadaleko čuveni korali. Zbog jako velikog broja turista koji posećuju ova ostrva, lokalne vlasti su preduzele mere zaštite od preteranog izlaganja i uništenja istih, tako što su ih proglasili zaštićenim morskim parkom i samim tim uveli i ograničen broj turista koji dnevno mogu da uživaju na Giftun ostrvima.

U neposrednoj okolini Hurgade se takođe nalaze i značajne antropogene znamenitosti vredne posete: Manastir Sv. Antonija i Pavla, umetničke galerije, Nacionalni muzej i Muzej pomorske biologije. Posebno se izdvaja Akvarijum sa kolekcijom kompletne flore i faune Crvenog mora.

Pogledajte kompletnu ponudu za EGIPAT OVDE