Uslovi za ulazak u Egipat

VAŽNO OBAVEŠTENJE od 23. juna 2021.

Uslovi za ulazak u Egipat

Najsigurnije i najpovoljnije letovanje ove godine je u Hurgadi, stoga želimo da sa vama podelimo informaciju da je Arapska Republika Egipat od 23.06.2021. godine odlučila da za sve putnike koji žele da posete ovu predivnu zemlju prihvati vakcinaciju i da svim vakcinisanim putnicima omogući ulazak u zemlju bez negativnog PCR testa.

Uslovi za ulazak u Egipat bez negativnog PCR testa su sledeći:

1. Da putnik poseduje sertifikat o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 sa validnim QR kodom;

2.Da je od primljene druge doze vakcine (revakcinacije) prošlo najmanje 14 dana;

3.Vakcine koje Arapska Republika Egipat priznaje: Pfizer-BionTech / Sinopharm / Sputnik V / Moderna / Astra-Zeneca

Za putnike koji ne poseduju sertifikat o vakcinaciji, za ulazak u Egipat potrebno je priložiti negativan PCR test ne stariji od ne stariji od 72 sata od vremena uzorkovanja do predviđenog vremena leta. Deca starosti do 5,99 godina nisu u obavezi da prilože negativan PCR test na COVID-19.

Uslovi za ulazak u Egipat

PUTNICI KOJI SU REVAKCINISANI NA COVID 19 U POVRATKU ULAZE U SRBIJU BEZ IKAKVIH USLOVA (nije potreban PCR test ni karantin).

Trenutno je na snazi odluka za putnike koji nisu vakcinisani o potrebnom PCR testu prilikom povratka u Srbiju (obezbeđeno testiranje u Hurgadi od 35 USD sa transferom do labaratorije)

Pasoš mora da važi još minimum 6 meseci od  dana od datuma planiranog povratka u R.Srbiju.

Navedeni uslovi važe za putnike od 6 godina starosti i više i na snazi su do daljnjeg.

Uslovi za ulazak u Egipat

Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.