Zakintos

0 objekata u ponudi
Pogledaj video

TRENUTNO NEMA AKTUELNIH PONUDA.

ZA VISE INFORMACIJA POZOVITE 018/4150515; 060/4150513 ili nam pisite na OFFICE@GLOBUSNIS.RS

Nova pretraga

ZAKINTOS (ZANTE) je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale.

Najpoznatija plaža na ostrvu je Navajo, skrivena uvala pristupačna samo sa mora, sa najsitnijim belim kamenčićima, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda po kojoj je dobila ime, a koja je i zaštitni znak Zakintosa. Ostrvo je najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta Caretta”.  Najpoznatije mesto za noćni provod je Laganas a popularna turistička mesta su još i Cilivi, Alikes, Alikanas, Argasi kao i Vasilikos sa svojim čuvenim peščanim plažama.

LAGANAS – je najveće i najpopularnije turističko mesto na Zakintosu. Udaljen je 9km od grada Zantea i oko 7km od aerodroma. Nalazi se u zalivu Laganas. Zaliv je zaštićeni morski nacionalni park. Laganas je poznat po klubovima, diskotekama i barovima i ostalim sadržajima koji čine ovo mesto nezaobilaznim. Ovo mesto je idealno za mlađu populaciju. Ovde noćni život ne prestaje.

Prikaži više