Lefkas

2 objekta u ponudi

Nova pretraga

U gradu se nalazi, sada već poznati i vrlo popularni drveni most na kojem se svake večeri okuplja veliki broj turista kako bi posmatrali zalazak sunca i fotografisali se. Gradom dominira velika marina u kojoj se tokom čitave sezone usidri na stotine jedrilica, jahti, brodova i čamaca. Duž marine je veoma dugačko šetalište prepuno taverni, kafića i ribljih restorana. Sa druge strane ulice preko puta šetališta, su takođe restorani, prodavnice, kiosci sa brzom hranom, butici…

  • Lefkas se nalazi na severnoj strani Lefkade. To je prvo naseljeno mesto na koje se naiđe kada se pređe most koji spaja Lefkadu sa kopnom. Na putokazima uglavnom piše Lefkada, a ne Lefkas. Udaljen je 20-ak minuta vožnje od međunarodnog aerodroma kod Preveze.
  • Lefkas je najveći i glavni grad Lefkade, kao i administrativni i kulturni centar ostrva. U njemu živi oko 8000 stanovnika.
  • Lefkada 2023 – Četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga nalazi se između Krfa i Kefalonije. Samo ostrvo je veoma specifično, prvo zbog same činjenice da vam nije potreban trajekt da do njega dođete, jer je sa kopnom spojeno plutajućim pokretnim mostom dužine 50 metara, što je značajna ušteda za vaš budžet.
  • Lefkas ima bukvalno sve što vam može biti potrebno tokom letovanja. Velike supermarkete, uključujući Lidl, velika, popločana i za saobraćaj zatvorena šoping ulica sa buticima poznatih i manje poznatih robnih marki. Uz more postoji deo sa kafićima i klubovima koji rade tokom čitave noći, ali i popločano šetalište sa velikim brojem uskih uličica krcatih tavernama, suvenirnicama, buticima, ušuškanim i lepo uređenim baštama
  • Veoma su simpatične ulice koje nisu u strogo turističkom delu grada, jer su veoma uske da se mogu mimoići samo dve osobe. Ove uličice podsećaju na ulice u italijanskim gradićima.
Prikaži više