Vasiliki

2 objekta u ponudi

Nova pretraga

Vasiliki se nalazi na samom jugu ostrva. Od glavnog grada Lefkasa udaljen je 37km, a od Nidrija 20km. Iz luke Vasiliki polaze brodovi za Kefaloniju i Itaku, kao i brodići koji prevoze do okolnih plaža (Porto Katsiki, Egremni i Agiofili).

Vasiliki je mirno mesto sa simpatičnom lukom uz šetalište. Mesto sa velikim brojem taverni i kafića sa lepim baštama u hladu platana i eukaliptusa. Ova mala i slikovita marina sa šetalištem predstavlja upravo središte života u mestu. Na šetalište se sliva nekoliko uskih kaldrmisanih uličica, prepunih malih radnji, butika i suvenirnica. Plaža je dugačka i šljunkovita, sa postepenom dubinom ili plićakom, a karakteristična je po velikom broju jedrilica. Vasiliki i Ponti su zapravo najpoznatija mesta za jedrenje na dasci na čitavom Mediteranu. Plaža je lepo uređena, more je plavo i može poslužiti za svakodnevno kupanje.

Vasiliki je malo, ali veoma lepo uređeno mesto, prepuno cveća i drveća. Nema razvijen noćni život, pa je pogodnije za one koji žele miran odmor uz mogućnost obilaska najlepših plaža na Lefkadi. Vasiliki (i Ponti) je, zapravo, odlična baza za obilazak Lefkade, jer su neke od najlepših plaža u neposrednoj okolini Vasilikija. Svake godine niče sve više smeštajnih objekata, pa se već sada nudi veliki izbor vila i hotela različitih kategorija.

Prikaži više