Kalabrija

0 objekata u ponudi

TRENUTNO NEMA AKTUELNIH PONUDA.

ZA VISE INFORMACIJA POZOVITE 018/4150515; 060/4150513 ili nam pisite na OFFICE@GLOBUSNIS.RS

Nova pretraga

Regija Kalabrija predstavlja jedinstvenu mešavinu različitih etničkih grupa, tradicija, dijalekata, folklora, umetnosti i originalne gastronomije, pa je idealna destinacija za letovanje. Može se uporediti sa severnom Sicilijom. Kalabriju od ostrva Sicilija deli Mesinski moreuz. Planine u zaleđu štite obalu od hladnoće sa severa, te tako ova regija uživa prijatnu mediteransku klimu. Na istoku i jugu izlazi na Jonsko more, a na zapadu na Tirensko.

Kalabrija leto | Avionom, direktnim čarter letom

Kalabrija (Calabria) je južna pokrajina Italije, smeštena na samom jugu Apeninskog poluostrva.

Na istoku i jugu izlazi na Jonsko more, a na zapadu na Tirensko.

Nekada je Kalabrija bila stecište avanturista, a danas predstavlja raj za odmor i letovanje u okruženju očuvane prirode.

Ređo di Kalabrija (Reggio di Calabria) – najstariji i najveći grad Kalabrije, čuven po Nacionalnom Muzeju Velike Grčke (Museo Nazionale della Magna Grecia).

Kalabrija Leto| Italija Letovanje

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, gradovi u Italiji važe za najlepše u Evropi.

Konekcija između letovališta i aerodroma u njihovoj blizini je veoma dobro povezana.

Turistička agencija Globus travel shop u svojoj ponudi za Italiju letovanje ima aranžmane za Siciliju, Sardiniju, Kalabriju, Rimini, Lido di Jesolo i Sorento.

Sardinija je najbliža francuskom ostrvu Korzici, i često je jednodnevni izlet brodićem u Bonifačio koji još zovu “Grad na litici” i “Muzej na otvorenom” idealan izbor

Kalabrija je poluostrvo koje se nalazi na krajnjem jugu Italije – na samim prstima “italijanske čizme”.

Plaže na Siciliji poznate su kao najbolje plaže Italije, a samo u 2011. godini, šest njih nagrađeno je Plavom zastavom. Plavo-zelena voda, prijatan sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu.

Rimini –„kralj plaže gradova“. Prelepa peščana plaža duga 15km, kristalno čisto more.

Prema Unesco-u, dve trećine svetskog istorijskog i kulturnog blaga nalazi se u Italiji. Italija je smeštena na jugu Evrope u samom srcu Mediterana. Obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sardiniju, Elbu i Siciliju.

Prikaži više