Meliha

1 objekat u ponudi

Nova pretraga

Meliha (Mellieha) je malo mesto ili veliko selo u severno zapadnom delu Malte. najpopularnija, najduža i najlepša plaža na Malti. Zbog svog sitnog i mekog peska, plitke, čiste i prozirne vode, ova plaža je izuzetno popularna kod porodica sa malom decom.Plaža je dovoljno velika da na njoj nećete osetiti gužvu, ipak tokom sezone vikendom situacija zna da bude drugačije, pa je preporučljivo tada doći na plažu malo ranije kako biste zauzeli željeno mesto.Preko puta plaže nalazi se park prirode, pa ukoliko ste ljubitelj šetnje preporučujemo da ga posetite.

Na Malti se nalazi veliki broj kulturno – istorijih spomenika, turističkih atrakcija, crkava.

Ovde se nalazi više od 360 crkava, od kojih je jedna pravoslavna i jedna džamija, a ostale su katoličke. Skoro svaki dan u godini je posvećen nekom svecu i taj dan se obeležava proslavama i vatrometom.

Turistička agencija Globus travel shop, za ostrvo Malta, pripremila je za sezonu leto široku ponudu hotela i apartmana različitih kategorija za smeštaj svojih gostiju.

Putovanje avionom do Malte nudi Vam priliku da se upoznate sa lepotom ove zemlje i Vaše letovanje učinite izuzeto zanimljivim.

Letovališta na Malti godišnje poseti više od milion turista. Klima na Malti je sredozemna i odlikuje se veoma blagim zimama, prosečna godišnja temperatura je 19˚C. Zbog letnjih suša najveći deo ostrva je bez vegetacije, tako da po brežuljkastim terenima dominira žbunasto rastinje.

Prikaži više