St. Paul

8 objekata u ponudi

Nova pretraga

Na Malti postoji veliki broj otvorenih i zatvorenih muzeja za svaku eru praistorije pa sve do II Svetskog Rata. Uz vitezove Sv. Jovana, koji su bili pokrovitelji umetnosti na Malti više od 250 godina, širom ostrva pronaći ćete veliki broj remek dela, palata, hramova...Službeni jezici Malte su malteški i engleski jezik. Malteški je nacionalni i maternji jezik države.

Republika Malta je mala i gusto naseljena ostrvska zemlja koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora. Mada Malta geofizičko čini deo severne Afrike – leži na afričkoj kontinentalnoj ploči, pravo na jug od Sicilije, istočno od Tunisa i severno od Libije – ova zemlja se geopolitički nalazi u južnoj Evropi. Malta se sastoji od tri ostrva: Malta (246 km2), Gozo (67 km2) i Komina (3 km2). Glavni grad Valeta, na ostrvu Malta.
Klima je sredozemna, odlikuje se blagom zimom i izrazito toplim letima. Prosečna godišnja temperatura vazduha iznosi 19,1ºC.

PLAŽE
Malta ima plažu za svakoga. Birajte između zlatnog I crvenog peska, stena, plavih laguna. Nikako ne treba propustiti izlet brodom do Plave Lagune (Komino) i uživanje u azurnom moru. Zbog pogodne klime, kupanje na Malti traje i do Oktobra meseca.
Veće i poznatije plaže nalaze se na severnom delu Malte, Mellieha, Ghajn Tuffieha i Zlatna plaža. Mirnije plaže nalaze se na Gocu, Paradise, Armier i možda najlepša plaža Ramla I-Hamra poznata po neobičnom crvenom pesku.

Prikaži više