Pariz

Cena od 675€
Pogledaj video
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 3
Usluga: ND
Polasci: 25. 05. 15. 06.
 • PARIZ Avio Aranžmani 
 • Pariz – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope, ali i u svetu. Grad ljubavi i romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode i izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
 • Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris odakle je provirivao Kvazimodo; prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope – Jelisejskim poljima i obližnjim ulicama koje odišu luksuzom i otmenošću; provozajte se brodićem po Seni i mahnite Kipu slobode; ili se pak nasmešite Mona Lisi u muzeju Luvr, nezaobilaznoj atrakciji za milione posetilaca iz celog sveta.
 • Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti I događajima koji su se tu odigrali i njenu Galeriju ogledala nikako ne propustite.
 • Pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane i skulpture napravljene u slavu i veličanje Lujeve vladavine.
1. dan
BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera broj 709 u 04:15h. Poletanje za Pariz u 06:45h (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:20h. Polazak na panoramsko razgledanje grada auto-busom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2. dan
PARIZ

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od prais-torije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan
PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhi-je. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvor-ca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

4. dan
PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske prestonice. Oeljad sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nod-nog života Pariza (individualni povratak u hotel). Transfer do aerodroma. Let JU315 za Beograd u 20:25h. Dolazak u Beograd u 22:45h.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz+aer.takse+transfer+3 nocenja sa doruckom )

Termin putovanja Hotel Cena po osobi
25.05 – 28.05.2023. IBIS LA DEFENSE CENTRE 3* 675€
15.06 – 18.06.2023. IBIS LA DEFENSE CENTRE 3* 675€
Jednokrevetna soba je na upit
VREMENA LETA SU PROMENLJIVA – tacno vreme leta je dostupno u agenciji 24h-48h pre datuma poletanja.
MOLE SE SVI PUTNICI DA PROCITAJU PROTOKOLE i USLOVE ULASKA U FRANCUSKU ( link OVDE ).
FAKULTATIVNI IZLETI
 • Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 50 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u prat¬nji vodiča i ulaznica.
 • Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 25 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
 • Poludnevni izlet  “Versaj”. Cena: 70 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
 • Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.
NAPOMENE VEZANE ZA AVIO PREVOZ
 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.
 • Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije.
 • U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. Nista od gore navedenog ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:
 • Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, www.ibis.com
 • Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SAT TV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 93  evra (čiji je iznos podložan promeni),
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 noćenja sa doručkom),
 • transferi autobusom na relacijama aerodrom – hotel i hotel – aerodrom u Parizu,
 • panoramsko razgledanje Pariza,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 • fakultativni izleti i posete,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • gradska taksa u iznosu od 1.5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj..
 • OPŠTE NAPOMENE:
 • Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.
 • Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Uslov za ulazak državljena R. Srbije u bilo koju clanicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora a važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorija članice EU.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 • VAŽNE NAPOMENE:
 • Ulazak iz Republike Srbije u Francusku dozvoljen je ukoliko su:
 • Osobe vakcine Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, treba da budu vakcinasani sa dve doze + buster dozom koja je primljena 3 meseca nakon druge doze;
 • Osobe vakcinisane vakcinom Johnson & Johnson treba da prime dodatnu dozu RNK vakcine počev od 4 nedelje nakon vakcinacije, a zatim i buster dozu tri meseca nakon ove poslednje vakcinacije.
 • PAŽNJA: Od 30. januara 2022. da bi vakcinacija bila priznata kao kompletna, da bi vakcinisanje i dalje bilo priznato kao kompletno osobe starosti od 18 godina ili starije koje žele da uđu u Francusku, treba da su primile jednu dodatnu dozu RNK vakcine (buster doza) najkasnije 9 meseci posle dobijanja poslednje doze vakcine.
  Takođe su priznate vakcine:
 • dve doze Sinopharm ili Sinovac vakcine dopunjene jednom buster dozom RNK vakcine (Pfizer, Moderna);
 • jedna doza vakcina Sinopharm i Sinovac, dopunjena sa dve doze RNK vakcine.
 • Putnici iz Srbije koji su kompletno vakcinisani prema vakcinalnoj šemi koja se priznaje u Francuskoj
 • nisu u obavezi da navode važan razlog putovanja ili da budu u samoizolaciji;
 • nisu u obavezi da poseduju negativan rezultat PCR ili antigenskog testa ali moraju da imaju
  – izjavu kojom se potvrđuje odsustvo simptoma infekcije kovidom-19 i kontakta sa zaraženom osobom kovidom-19;
  https://demarchesadministratives.fr/formulaires/voyager-vers-la-france-declaration-sur-lhonneur-pays-de-la-zoneorange
 • srpski zdravstveni sertifikat čiji se QR očitava i vakcinaciju prema protokolu koji je priznala Francuska.
 • Mere koje se primenjuju na odrasle vakcinisane osobe primenjuju se i na maloletne osobe koje su njihovoj pratnji bilo da su vakcinisane ili ne.
  Lica vakcinisana Sputnjik vakcinom – smatraju se nevakcinisanim licima.
 • Zbog novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza putnika je da se upozna sa zdravstvenim i drugim propisanim uslovima ulaska u zemlju, isto kao i o uslovima napuštanje zemlje i povratka u Republiku Srbiju koji su važeći u periodu realizacije putovanja. Vise informacija na linku : https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
 • Osim navedenog putnici OBAVEZNO moraju posedovati QR Code koji može da se dobije na sledecoj web stranici: http://www.spth.gob.es/
 • Nevakcinisani turisti su u obavezi da se sami raspitaju o procedurama putovanja tj ulaska u Francusku.
 • Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion.
 • Avio kompanija neće prihvatiti na let putnika koji je COVID pozitivan. U slučaju da se na destinaciji utvrdi da je putnik COVID pozitivan agencija će takvom putniku o njegovom trošku organizovati prevoz i preduzeti sve druge mere kako bi se putnik zbrinuo.
 • Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije FT.


Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije FT licenca 113/2021 kategorija A.

Ovlasceni posrednik u prodaji GLOBUS TRAVEL SHOP

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Pariz


  Izdvajamo iz ponude