POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Moskva St. Peterburg

  Moskva St. Peterburg

  Cena od 695€
  Pogledaj video
  Avionski prevoz
  Polazak: Beograd
  Broj noćenja: 6
  Usluga: ND
  Polasci: 17. 09. 24. 09.
  • MOSKVA Aranžmani 
  • Moskva – Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.
  • Sankt Peterburg – St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije.
  • Rusija – savezna je država koja se prostire u istočnoj evropi i severnoj Aziji. Rusija je najveća država na svetu. Po broju stanovnika je na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni i najveći grad je Moskva.
  1. dan
  BEOGRAD – MOSKVA

  Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:05 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:00 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme Noćenje.

  2. dan
  MOSKVA

  Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

  3. dan
  MOSKVA

  Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju..Slobodno vreme. Noćenje.

  4. dan
  MOSKVA – ST. PETERBURG

  Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  5. dan
  ST. PETERBURG

  Doručak. . Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice.Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spetakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada, Noćenje.

  6. dan
  ST. PETERBURG

  Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

  7. dan
  ST. PETERBURG – BEOGRAD

  Doručak Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

  Avionski prevoz
  Termin Hotel Cena po osobi
  17.09.-23.09.2021 Hotel 3* –  4* 695 €
  24.09.-30.09.2021 Hotel 3* –  4* 695 €

  GARANTOVAN POLAZAK I REALIZACIJA FAKULTATIVNOG PROGRAMA

  • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.
  • Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):
  • ST.PETERBURG
  • Petropavlovska tvrđava – 30€, Ermitaž – 50€, Puškin (Carsko selo) – 55€, vožnja kanalima i Nevom – 35€, Peterhof, park sa fontanama – 45€, Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 30€.
  • MOSKVA
  • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Patrijaršijska palata – 45€, Sergijev pasad (bivši Zagorsk) – 45€, Panorama Borodinske bitke – 35€, Krstarenje rekom Moskvom – 45€, obilazak Moskovskog metroa – 10€
  • Izleti: Pavlovsk i Puškin (carsko selo) u St.Peterburgu i Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) u Moskvi moraju biti najavljeni i uplaćeni u agenciji prilikom uplate aranžmana ili najkasnije 20 dana pre polaska. Nakon njega neće biti moguće.
  LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
  • OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u Moskvi i St. Peterburgu (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:
  • HOTEL DELTA 4*, Moskva www.izmailovo.ru
   Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena.
  • U sezona 2021..godine – Moskva – St. Peterburg, avion, 7 dana I 4 / 5 I sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.
  • HOTEL MOSKVA 4*, Sankt Peterburg www.hotel-moscow.ru
   Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
  • U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.
  • HOTEL NOVOTEL SANKT PETERSBURG CENTAR 4*, Sankt Peterburg
   Hotel se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini Nevskog prospekta, glavne gradske ulice, na 5 minuta hoda do dve stanice metroa, Majakovskaja i Vostania. Lokacija u centru daje mogućnost da se za kratko vreme i sa lakoćom dođe do glavnih znamenitosti grada.Enterijer hotela je urađen u savremenom dizajnu. Pored standardnih sadržaja, hotel poseduje fitness salu i tursku saunu (uključeno u cenu).
  • Restoran i bar u okviru hotela nude bogati izbor jela ruske i evropske kuhinje. Internet WiFi i kablovski. Room service 24 sata. U hotelu ima 11 sala za konferencije.
  • Sobe su klimatizovane i opremljene sefom, satelitskom televizijom, mini frižiderom, čajnikom, radnim stolom, fenom za kosu. U svim sobama se svakodnevno obnavlja čaj, kafa i voda. Doručak je obilan, na bazi švedskog stola.
  • Povratni avionski prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia
  • Troškove avio-taksi (cca 120 EUR, podložno je promeni);
  • Prevoz vozom Sapsan Moskva – Sankt Peterburg
  • Transferi prema programu
  • Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama
  • Smeštaj u St. Peterburgu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama
  • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
  • Troškove organizacije aranžamana
  • Usluge pratioca grupe
  • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
  • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
  • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
  • Individualne troškove
  • Deca od 2 – 12 godina – plaćaju 645€.
  • Treća odrasla osoba – Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit
  • Smeštaj tri odrasle osobe:
   – u Moskvi, u hotelu Delta 4*
   *u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi – bez doplate;
   * u dvosobnom apartmanu – doplata 55 EUR po osobi (na upit).
   – u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4*, – na dopunskom ležaju*
   * dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.
  • Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 80€.
  • DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 145€
  • Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu , organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…
  • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
  • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.
  • Maloletno lice ne mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički ne vrše roditeljsko pravo, već to pravo vrši jedan od roditelja samostalno. U tom slučaju mora posedovati overenu saglasnost (samo) onog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo.
  • Uslov za realizaciju putovanja u Severnu Makedoniju je da putnik poseduje biometrijski pasoš ili važeću ličnu kartu. Za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, za Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.