Moskva St. Peterburg

Cena u pripremi
Pogledaj video
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 6
Usluga: ND
 • MOSKVA Aranžmani 
 • Moskva – Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.
 • Sankt Peterburg – St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 – 1918. godine bio je glavni grad Rusije.
 • Rusija – savezna je država koja se prostire u istočnoj evropi i severnoj Aziji. Rusija je najveća država na svetu. Po broju stanovnika je na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni i najveći grad je Moskva.
1. dan
BEOGRAD – ST. PETERBURG

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 06:10 časova (let JU 670). Dolazak u 09:55 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme.

2. dan
ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme.

3. dan
ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I, budućem imperatoru, krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara, deli se na sedam delova i svaki predstavlja neponovljivu celinu projektovanu u engleskom stilu. Slobodno vreme.

4. dan
ST. PETERBURG

oručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Moskvu u jutarnjim časovima. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja.

5. dan
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme.

6. dan
MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu.

7. dan
MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:10 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 00:10 časova. Kraj usluge.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz + 6 nocenja sa doruckom )

Termin Hotel Odrasli po osobi Deca ( 2-12 ) po osobi
u pripremi Moskva – Hotel Delta 4*

St. Peterburg – Hotel Oktjabrskaja 4*

 €  €
Doplata za 1/1 sobu
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*)
GARANTOVAN POLAZAK I REALIZACIJA FAKULTATIVNOG PROGRAMA
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.
 • Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):
 • SANKT PETERBURG 
 • Ermitaž 45 EUR
 • Petropavlovska tvrđava 35 EUR
 • Puškin (Carsko selo) i Pavlovsk 95 EUR *
 • MOSKVA
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
 • Kremlj (teritorija, Saborne crkve) 45 EUR *
 • Panorama Borodinske bitke 35 EUR
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR
 • U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.
 • Odlazak u Kremlj, Panoramu Borodinske bitke, Ermitaž i Petropavlovsku tvrđavu – metroom.
 • Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana.Na licu mesta neće biti moguće.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u Moskvi i St. Peterburgu (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:
 • HOTEL DELTA 4*, Moskva www.izmailovo.ru
  Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena.
 • U sezona 2021..godine – Moskva – St. Peterburg, avion, 7 dana I 4 / 5 I sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.
 • HOTEL MOSKVA 4*, Sankt Peterburg www.hotel-moscow.ru
  Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
 • U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.
 • HOTEL NOVOTEL SANKT PETERSBURG CENTAR 4*, Sankt Peterburg
  Hotel se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini Nevskog prospekta, glavne gradske ulice, na 5 minuta hoda do dve stanice metroa, Majakovskaja i Vostania. Lokacija u centru daje mogućnost da se za kratko vreme i sa lakoćom dođe do glavnih znamenitosti grada.Enterijer hotela je urađen u savremenom dizajnu. Pored standardnih sadržaja, hotel poseduje fitness salu i tursku saunu (uključeno u cenu).
 • Restoran i bar u okviru hotela nude bogati izbor jela ruske i evropske kuhinje. Internet WiFi i kablovski. Room service 24 sata. U hotelu ima 11 sala za konferencije.
 • Sobe su klimatizovane i opremljene sefom, satelitskom televizijom, mini frižiderom, čajnikom, radnim stolom, fenom za kosu. U svim sobama se svakodnevno obnavlja čaj, kafa i voda. Doručak je obilan, na bazi švedskog stola.
 • HOTEL OKTJABRSKAJA 4* – SANKT PETERSBURG
 • www.oktober-hotel.spb.ru
 • Hotel Oktjabrskaja nalazi se u samom srcu Sankt Peterburga, na Nevskom Prospektu, koji predstavlja glavnu gradsku ulicu i povezuje manastir Aleksandra Nevskog i Zimski dvorac – Ermitaž.
 • Hotel nudi prostrane sobe sa stilskim enterijerom, besplatnim bežičnim internetom, satelitskom televizijom, frižiderom. U sklopu hotela nalaze se i bar, restoran, salon lepote, suvenirnica i menjačnica. Doručak švedski sto.
 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:
  – 05.04. Beograd -Sankt Peterburg
  – 11.04. Moskva-Beograd;
 • Troškove avio-taksi (cca 117 EUR, podložno je promeni);
 • Prevoz brzim vozom „Sapsan“ Sankt Peterburg- Moskva 08.04;
 • Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Oktjabrskaja 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
 • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
 • Individualne troškove
 • Opcionu doplatu za polupansion
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 130 EUR
 • Cena za decu 2-12 godina sa jednim odraslim 640 EUR
 • Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 590 EUR
 • Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 85 EUR
 • Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit
 • dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
 • Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje gde putuje.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • V A Ž N A N A P O M E N A: Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PTP , POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA
ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA FT, licenca OTP 113/2021 kategorija A od Oktobar 2021.

Ovlaceni posrednik u prodaji je Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Moskva St. Peterburg


  Izdvajamo iz ponude