Valensija sa obilascima

Cena od 729€
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 4
Usluga: ND
Polasci: 1. 05.
 • VALENSIJA – Spanija – avio aranzmani
 • Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje.
 • Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva.
 • Brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti
 • Zaštitni znak ovog grada, je i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.
1. dan
BEOGRAD – VALENSIJA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Individualna prijava i čekiranje. Poletanje aviona za Valensiju u 06:20h (JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom i pešice: Oceanografic (akvarijum), grad umetnosti i kulture (Ciudad de arts & ciencias), jedinstveni park dužine 9 km u bivšem isušenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla (bez ulaska), obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, calle Colon (Kolumbova ulica i trg)… Nakon obilaska transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan
VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE - VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm od Valensije je udaljen oko 130 km. Po dolasku obilazak starog grada. Nastavak puta za Alikante. Vožnja duž Bele obale (Costa Blanca). Po dolasku obilazak tvrđave Santa Barbara po kojoj je ovo letovalište poznato. Sledi obiazak četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznate po belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv. Nikole iz 17og veka kao i gradske skupštine koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Put se nastavlja ka jednom od simbola grada – aveniji Esplanada de Espanja do plaže Playa del Postiguet . Slobodno vreme za osveženje u nekom od lokalnih restorana nacionalne kuhinje. Povratak u Valensiju. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan
VALENSIJA-ISTORIJSKA TURA-VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Valensija kroz istoriju. Fantastična kulturno-istorijska tura koju ne treba propustiti. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), ulazi se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – Čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija i fakultativni odmor uz čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia u autentičnim barovima baroknog stila. Churros (španska poslastica), horchata – valensijsko biljno mleko sa izuzetnim svojstvima, sendvič sa španskom šunkom ili dobar sladoled. Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan
VALENSIJA –ALBUFERA-PIRINČANA POLJA- VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni Izlet u park prirode l’Albufera vožnja brodićem i ručak u prestonici paelje. Na samo dvadesetak minuta od moderne Valensije, osetićete duh lokalnog stanovništva, selo u kome je vreme stalo i videćete zašto i kako je nastala paelja, najpoznatije špansko jelo zaštićenom UNESCOm kao nematerijalno nasleđe. Poseta parka prirode l’Albufera je nezaobilazni izlet za sve ljubitelje dobre hrane i nesvakidašnje prirode. Nakon vožnje brodićem, odlazimo u pravo autentično valensijsko selo i prestonicu paelje. Upravo tu, probaćete lokalne specijalitete i imaćete mogućnost da više saznate zašto je nastala španska paelja i najvažnije, kako se ona pravi. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan
VALENSIJA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do organizovanog transfera do aerodroma. Poletanje aviona u 13:50h (JU 591). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 16:30h. Kraj programa.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz + aer. takse + transfer + 4 nocenja sa doruckom, po osobi )

Termini Hotel Paket aranzman sa polaskom iz Beograda Specijalna ponuda sa polaskom iz Beograda
01.05.2024-05.05.2024
1 maj 2024
ILUNION AQUA 4* 759€ 729€
SH VALENCIA PALACE  5* 829€ 799€

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMUM 6 OSOBA PO POLASKU

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
 • Benidorm i Alikante – 75€,
 • Valensija kroz istoriju – 30€
 • Albufera, vožnja brodićem po jezeru, – 45€
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • HOTEL ILUNION AQUA 4*
 • Lokacija: Hotel je lociran u širem centru grada, na samo 15ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti i nauke koja je ujedno i najveća atrakcija ovog grada. Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta od akvarijuma, ili petnaestak minuta prevozom do plaže, kao i petnaestak minuta prevozom do centra. Autobuska stanica je na 50m od hotela.
 • Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala.
  Smeštaj: Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.
 • Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
 • Više informacija o hotelu https://it.ilunionaqua4.com/
 • HOTEL SH VALENCIA PALACE 5*
 • Lokacija: Palata SH Valencia se nalazi na obodu najpoznatijeg valensijskog parka, na samo nekoliko minuta hoda od centra i samo 10ak minuta od Kalatravinog grada. Ovaj fantastični hotel ne samo da nudi sadržaje 5*, već se nalazi na najboljoj lokaciji sa pogledom na park Turiu, na samo par minuta peške od centra grada, desetak minuta peške od akvarijuma i desetak minuta prevozom do plaže.
 • Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala.
  Smeštaj: Hotel poseduje bazen, spa centar, tursko kupatilo, jacuzzi, masažu na zahtev (i doplatu), gym, nekoliko restorana i barova, impresivan ulazni hol sa recepcijom i room servisom. Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.
 • Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
 • Više informacija o hotelu ‚ https://www.hotel-valencia-palace.com/en/
 • Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Airserbia),
 • aerodromske takse – 47€ (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • smeštaj u hotelu sa 4* u Valensiji, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
 • agencijske usluge,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • usluge lokalnih vodiča
 • boravišna taksa , (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
 • deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 70€ popusta Hotel Ilunion Aqua 4*, 60 € Hotel SH Valencia Palace 5* (na upit),
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 15€ popusta Hotel Ilunion Aqua 4*, 10 € Hotel SH Valencia Palace 5*, (na upit),
 • doplata za 1/1 sobu 259 € Hotel Ilunion Aqua 4*, 339 € Hotel SH Valencia Palace 5*, (na upit)
 • Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom. Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Kraljevinu Španiju. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Kraljevine Španije.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3,5 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
 • Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
 • Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, poletanje – sletanje aviona kod letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima i ako je npr. obezbeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka” van ili u smeštajnom objektu, smatra se da je Ugovor u celosti izvršen.
 • Organizator može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turističko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovorom i organizator obavesti putnika o raskidu u roku koji je određen ugovorom, koji ne može biti kraći od: 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od šest dana; sedam dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koa traju između dva i šest dana;48 sati pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od dva dana;
 • Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
 • Popusti za decu su navedeni u tabeli i primenjuju se isključivo u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi.
 • Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-1,99 godine nemaju zasebno mesto u avionu.
 • Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je  potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.
 • Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u jesenjoj i zimskoj sezoni mogu biti otežani. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane lokalnog partnera Organizatora putovanja u Španiji na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
 • Prilikom transfera do smeštajnih objekata je obavezno nošenje zaštitinih maskih i poštovanja svih epidemioloških mera koje donose nadležni organi Kraljevine Španije. Smeštajni objekti koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog smeštajnog objekta, već na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnog transfera na zahtev uz doplatu.
 • U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
 • Svi opisi objekata iz ponude BigBlue-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za zimu/proleće 2022. i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.
 • Specijalni zahtevi (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja. – Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
 • U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je “dress code” za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće). Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja.
 • Minimum za realizaciju izleta po cenama iz programa je 20 putnika.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije PTP.

Organizator putovanja ima licencu PTP OTP 222/2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Valensija sa obilascima


  Izdvajamo iz ponude