Kosta Dorada 12 dana

Cena od 579€
Autobuski prevoz
Polazak: Niš
Broj noćenja: 7
Usluga: ND PP
Polasci: 12. 07. 30. 08.
 • Španija autobusom 12 dana
 • Kosta Dorada sa fakultativnom posetom Valensiji, Taragoni i Reusu i obilascima Italije: Sanremo i Đenova
 • Sa svojim beskrajno dugim, zlatnim plažama, blagom mediteranskom klimom i bogatom ponudom aktivnosti, letovanje na Kosta Doradi postaje sve češći izbor za letovanje porodica sa decom. Ponuda na čitavoj obali je raznolika, tako da je ovde moguće uživati sa decom svih uzrasta. Za roditelje, to je mesto koje pruža priliku za opuštanje na plažama, uživanje u lokalnoj kuhinji u restoranima uz obalu i istraživanje kulturnih atrakcija.
  Jedna od najlepših destinacija na ovoj, Zlatnoj obali, je svakako Salou, grad čuven po svojim predivnim plažama i zabavnom parku PortAventura World. Ovaj grad je pravi raj za porodice, obezbeđujući raznovrsne aktivnosti za sve uzraste.
 • Salou je jedan od najlepših gradova oblasti Kosta Dorada, smešten na oko sat vremena vožnje od Barselone.
 • Istorija ovog grada seže vekovima unazad, a svoje korene nalazi u doba antičkog Rima, kada je nosio ime „Salauris“. Tokom vekova, grad je bio pod vlašću različitih nacija i kultura, a njegova prava transformacija u turističku destinaciju počinje sredinom 20. veka kada su izgrađeni prvi hoteli. Salou je postao poznat širom sveta kao jedno od najatraktivnijih letnjih odredišta u Španiji.Za turiste, šetalište je važno jer pruža priliku za povezivanje sa lokalnom kulturom, uživanje u prirodi i stvaranje dragocenih uspomena tokom odmora na Kosta Doradi.
 • Celokupan doživljaj šetnje upotpunjen je brojnim kafićima, barovima i restoranima koji pružaju mogućnost za osveženje ili uživanje u lokalnoj hrani sa pogledom na more.
 • Putovanje na Zlatnu obalu Španije pruža mogućnost da uživate u prelepim plažama i dobroj zabavi koju njeni najlepši gradovi pružaju, ali i da upoznate i njenu kulturnu baštinu i neobičnu lepotu.
 • Kompletnu ponudu za SPANIJU LETOVANJE AUTOBUSOM pogledajte OVDE
1. dan
BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu Sava centra ( savska strana) u 17:00h. Polazak iz Beograda u 17:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan
SANREMO

Dolazak u Sanremo, u jutarnjim časovima. Sanremo je jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Poznat je po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća ali i po čistom azurnom moru, uredjenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Obilazak: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja. Slobodno vreme (9h) za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do nastavka putovanaja ka Costa Doradi. Noćna vožnja.

3. dan
KOSTA DORADA - SALOU

Dolazak u Salou u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, najvećeg i najpoznatijeg letovališta na obalama Kosta Dorade koji se prostire na 14 km dugačkoj obali, sa preko 30 plaža koje poseduju plavu zastavu. Slobodno vreme do smeštaja u hotel, posle 14h. Smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama. Večera. Noćenje

4. dan
SALOU - PLAŽE KOSTA DORADE CAMBRILS I LA PINEDA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do prelepih i šarmantnih gradića Cambrils i La Pineda. Prvo idemo da posetimo živopisno ribarsko mesto Cambrils, koje svojim koloritom osvaja turiste na prvi pogled. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira ili kupanje na prelepim plažama. Nastavak za La Pinedu. Šetnja, slobodno vreme za kupanje do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

5. dan
SALOU - TARAGONA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet u Taragonu koja je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Prvi put se pominje 1000 godina p.n.e. i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana, a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt “Djavolji most” (Pont del Diable), najstariji očuvani most u Španiji. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

6. dan
SALOU

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Noćenje

7. dan
SALOU - VALENSIJA (fakultativno)

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Valensiju. Po dolasku obilazak Valensije koja je smeštena na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatog pod nazivom Kosta del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor . Razgledanje i šetnja sa vodičem: Torre de Serano, La plaza de la Virgin, El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka je da ručate u nekom od brojnih tapas barova ili da prošetate živahnim ulicama Barrio del Carmen. Takođe iskoristite da se okupate na prelepim plažama. Slobodno vreme do povratka u Salou. Hladna večera. Noćenje.

8. dan
SALOU - REUS (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje. Mogućnost fakultativnog izleta u poslednevnim časovima u Reus koji je poznat kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

9. dan
SALOU

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do polaska za italiju. Noćna vožnja.

10. dan
ĐENOVA

Dolazak u Đenovu. Po dolasku šetnja sa vodičem: Piazza de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Piazza Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Via Garibaldi u kojoj se nalaze palate đenovljanskih aristokratskih porodica, Kraljevska palata…Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Noćenje.

11. dan
DJENOVA - CINQUE TERRE (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. dan
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Autobuski prevoz

PAKET ARANZMAN :

( autobuski prevoz + 6 polu pansiona u Salou + 1 noćenje sa doručkom u Đenovi )

California Garden / Apts California 3*   
Termin Br. dana/noći Specijalna ponuda
12.07. – 23.07.2024. 12 dana / 7 nocenja 599€
4R Playa Park / Salou Park II  3*   
Termin Br. dana/noći Specijalna ponuda
30.08. – 10.09.2024. 12 dana / 7 nocenja 579€

 

TRANSFERI IZ DRUGIH GRADOVA
Gradovi Mesta ulaska Cena povratnog transfera
Nis parking kod Tehničkog fakulteta 30€
Aleksinac benzinska pumpa Lukoil 30€
Kruševac Pojate – Ex motel Evropa 30€
Paracin benzinska pumpa Mihajlović 25€
Jagodina benzinska pumpa Koral 25€
Kragujevac benzinska pumpa OMV – Lapovo 25€
Svilajnac, Markovac, Despotovac Motel Stari Hrast 25€
Velika Plana Nis-ova Pumpa 20€
Požarevac Požarevačka petlja Knez Petrol 20€
Smederevo Kolari 20€
Mali Požarevac Parking pre isključenja-Mladenovac 20€
Novi Sad parking Roda market 20€

 

LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Salou 
 • California Garden / Apts California 3*
 • California Garden Hotel Salou nalazi se u samom centru Salou-a. Udaljen je 750 metara od plaza Salou i Llevant. Poseduje dva bazen i terasu za sunčanje, restoran, bar, wi-fi u celom hotelu kao i teretanu i spa centar.
 • 4R Playa Park  /Salou Park II 3*
 • Rizort 4R Salou Park Resort II nalazi se u mestu Salou, na 200 metara od plaže Kapeljans. U okviru objekta dostupni su bar i restoran u kojem se služe jela internacionalne kuhinje. Ponuda hotela obuhvata bazen na otvoreno, wi- fi, fitnes i spa centar.
 • Djenova
 • Hotel Tower Genova Airport 4*
 • Nalazi se u blizini aerodroma u Đenovi. Od istorijskog centra grada je udaljen 6km.
  Kapaciteta je 283 prostrane sobe koje sadrže tv, telefon, centralno grejanje, fen, mini bar. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni.
 • Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
 • Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv, dvd, ac) prema programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 6 polupansiona u hotelu California Garden 3*/ 4R Playa Salou Park II 3* i 1 noćenje sa doruckom u Đenovi (ili okolini) u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije / licenciranog vodiča,
 • Obilaske gradova prema programu,
 • Troškove realizacije programa
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)- u hotelima sa 2* i 3* – 3 €/noćenju, 4* – 4€/noćenju
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana
 • FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Taragona – 20 € / deca do 12 god. -10€ (poludnevni izlet)
 • Valensija – 45 € / deca do 12 god. 25 € (celodnevni izlet)
 • Plaže Costa Dorade: Cambrils i La Pineda 15 € / deca do 12.god. 10 € (cena uključuje prevoz)
 • Cinque Terre – 45 € / deca do 12.god
 • Popusti za decu u sobi sa roditeljima :
 • deca do 2 god. plaćaju samo prevoz 80€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
 • deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe: I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) – 1/4 SOBE NA UPIT
 • deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust
 • VAŽNE NAPOMENE:
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 •  Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
 • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
 •  Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 •  Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 65 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije FT, licenca OTP 94/2021 kategorija A.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Kosta Dorada 12 dana


  Izdvajamo iz ponude