RIM sa gratis izletom

Cena od 569€
Pogledaj video
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 3
Usluga: ND
Polasci: 10. 11.
 • RIM Aranžmani
 • Grad neispričanih priča. Rim je nezaobilazno mesto kao i prvo mesto na koje pomislite kada pomenete Italiju. Ovo mesto prepuno veličanstvenih građevina koje datiraju hiljadama godina unazad, Rimljani sa ponosom dele sa pridošlim turistima. Jedno od nezaobilaznih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi. Legenda kaže da vam ova fontana ispunjava želju da se iznova vraćate u ovaj nezaboravni grad.
 • Jedna od asocijacija na Rim jeste i večni div, Koloseum, koji datira iz prvog veka nove ere. Prošetajte prelepim trgovima poput: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori..
1. dan
BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera u 04:30 h. Poletanje za Rim u 07.00 h (let JU 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 08.30 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

VREMENA LETA SU PODLOZNA PROMENI – tacno vreme leta bice poznato 24h pre datuma putovanja.

2. dan
RIMSKI FORUM - KOLOSEUM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona… Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

3. dan
RIM - VATIKAN

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu – Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4. dan
RIM - TIVOLI- BEOGRAD

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40 h (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.10 h. Kraj programa.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz + transfer aer. hotel aer. + 3 nocenja sa doruckom )

Termin putovanja Hotel Paket aranzman po osobi Doplata 1/1 soba
10.11. – 13.11.2023. RAELI HOTELS 569€ 100€
Obilazak znamenitosti Rima pešice je uključen u cenu.

Izuzetno zanimljiv izlet Forum i Koloseum

 

Fakultativni izleti
 • Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.
 • Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 60 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum.
 • Poludnevni fakultativni izlet autobusom – Tivoli. Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima.
 • Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
 • Hoteli iz lanca Raeli (raelihotels.it) su kategorije 3* ili 4* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
 • Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5 dana pred put.
 • Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
 •  aerodromske takse (78 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini,
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
 • poludnevno panoramsko razgledanje grada,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 6 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 8 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 • Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Portugala u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Portugala u Beogradu www.embportugal.rs i Službe za strance i granice Portugala www.sef.pt .
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U SPANIJU I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu FT OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
RIM sa gratis izletom


  Izdvajamo iz ponude