Velika Albanska tura

Cena u pripremi
Pogledaj video
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 4
Usluga: ND
Polasci:
 • Albanija – DRAC VALONA SARANDA TIRANA avionom
 • Južnoevropska država koja je smeštena na Balkanskom poluostrvu.
 • U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta pariroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstven osećaj.
 • Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće krajolik Albanije se stalno menja, s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju utoplim letnjim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi.
 • Na njihovom primorju postoji mnogo čistih, netaknutih plaža, spektakularnih planina, živopisnih dolina reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce.
1. dan
BEOGRAD – TIRANA – KRUJA – DRAČ

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla“ kod šaltera u 11:00 sati. Polazak za Tiranu u 13:20 sati (let JU 212). Dolazak u Tiranu oko 14:35 sati. Dobro došli u Albaniju! Polazak autobusom do starog grada Kruja, koji je najpoznatiji srednjevekovni grad u Albaniji. Obilazak bazara iz otomanskog perioda sa brojnim mali autentičnim radnjama iz tog vremena, obilazak tvrđave (rezidencije i uporišta porodice Kastrioti) i Nacionalnog istorijskog muzeja posvećenog Georgiju Kastriotiju Skenderbegu sa motivima od najranijeg ilirskog perioda, preko rimskog i vizantijskog perioda do srednjevekovnog perioda (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Nakon završene posete Kruji transfer do hotela u Draču u trajanju od 1 sat i 20 minuta i smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan
DRAČ – BERAT – VALONA

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada Drača pešaka. Istraživanje Drača kao drugog po važnosti grada Albanije posle Tirane, koji datira iz VII veka p.n.e. Šetnja centrom grada i obilazak ostataka vizantijskog foruma, rimskog kupatila, rimskog amfiteatra, ostataka vizantijskih zidina, venecijanskog tornja i arheološkog muzeja, kao i panoramski pogled na urbani plan grada. Nakon završenog razlega, polazak autobusom u Berat. Nakon dva sata vožnje autobusom, dolazak u tvrđavu Berat koja je pod zaštiteom UNESCO-a i poznata pod imenom “grad sa hiljadu prozora“. Obilazak Onufri muzeja (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Kratka pauza i polazak autobusom za Valonu. Dolazak u popodnevnim satima (vožnja u trajanju oko 2 sata). Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti u Valoni. Valona se danas smatra najatraktivnijim albanskim leotvalištem na Jadranu zbog okolne prirode i brojnih turističkih sadržaja, restorana, cafe-a, picerija i barova. Noćenje.

3. dan
VALONA – PORTO PALERMO – BUTRINT – SARANDA

Doručak. Nakon doručka, polazak autobusom prema jugu zemlje i vožnja planinskim predelima planine Ćika sa predivnim vidikovcima. Prelazak sa Jadranske na Jonsku obalu koja je značajno različita, obilazak tvrđave Porto Palermo i pauza i malom morskom mestu Himara sa predivnom plažom i tavernama. Nastavak putovanja preko Sarande do nacionalnog i arheološkog parka Butrint. Butrint je još jedan od lokaliteta sa UNESCO liste kulturnih nasleđa (ulaznice uključene u cenu aranžmana). Pešačka tura obuhvata obilazak ostataka naselja iz ilirskog perioda, Asclepiusov hram, teatar, rimsko kupatilo, vizantijsku baziliku, odbrambene zidine grada koje su utvrđivali Iliri, Rimljani, Vizantijaci, pa i sam Enver Hodža nakon drugog svetskog rata i impozantna kapija grada koja je predstavljala jedan od ulaza. Nakon razgleda u trajanju od 2 sata, povratak u autobus i vožnja do Sarande, najpoznatijeg letovališta Albanije na jonskoj obali mora. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživnje u brojnim caffe-ima, barovima, restoranima i tavernama. Noćenje.

4. dan
SARANDA – “PLAVO OKO” – ĐIROKASTRA – TIRANA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom prema Đirokastri. Pauza u trajanju od sat vremena za posetu prirodnom fenomenu – parku “Plavo oko“ koji se nalazi na oko sat vremena vožnje od Sarande. “Plavo oko“ je deo prirodnog rezervata površine 180 hektara i poznato je po bistroj tamno plavoj i zelenkastoj planinskoj vodi. Nastavak putovanja za Đirokastru, još jednog lokaliteta koji je na UNESCO-voj listi. Glavne karakteristike ovog planinskog gradića su je upotreba kamena u izgradnji lokalnih kuća, koje izgledaju kao male tvrđave. Jedna od lokalnih kuća je danas i muzej, a bila je dom čuvenog Envera Hodže. Male kamene ulice vode do lokalnog bazara gde su brojne lokalne prodavnice. Obilazak tvrđave koja se nalazi iznad grada. Slobodno vreme do polaska za Tiranu. Vožnja do Tirane u trajanju od oko 4 sata. Dolazak u Tiranu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan
TIRANA – BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada iz autobusa, glavni bulevari izrađeni po italijanskom uticaju Musolinija, Nacionalni muzej, Bunker, Kalaja e Tiranes (tvrđava Tirane), Pazari I Ri (novi bazar). Pauza za kafu u jednom od café muzeja “Komiteti” gde je sve, od nameštaja, menija i uniformi konobara i muzike, iz doba albanskog komunizma koji je trajao od završetka drugog svetskog rata do 1991 godine. Transfer do aerodroma u trajanju od oko 45 minuta. Poletanje za Beograd letom Air-Serbia JU 213 u 15:05 sati. Dolazak u Beograd u 16:15 sati.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz +aer.takse + transfer + 4 nocenja sa doruckom )

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI Doplata za 1/1 sobu
u pripremi hotel 4*  €
GRATIS OBILASCI

 • ulaznice za tvrđavu i muzej u Kruji
 • ulaznice za lokalitet i muzej u Beratu
 • ulaznice za lokalitet Butrinti
 • poseta tvrđave u Đirokastri
 • panoramsko razgledanje grada
Uslovi ulaska u ALBANIJU – procitati OVDE
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
 • COBO vinarija i degustiranje vina – 17 € po osobi za 20 prijavljenih putnika.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Albaniji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Smestaj je u hotelima kategorije 4* (Arvi 4* ili Vila Brais 4* – Drač, Partner 4* ili Regina City 4*- Valona, Brilant 4* ili Oasis 4* – Saranda i SKY 2 4* ili Opera 4* – Tirana).
 • Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC.
 • Doručak se služi po principu izbora više jela na bazi samoposluživanja.
 • Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Tirana – Beograd (prevoznik Air-Serbia), aerodromske takse u iznosu od 57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni,
 • smeštaj u hotelima kategorije  4* (1 noćenje u hotelu Arvi 4* ili Vila Brais 4* ili sličnim u Draču; 1 noćenje u hotelu Partner 4* ili Regina City 4* ili sličnim u Valoni; 1 noćenje u hotelu Brilant 4* ili Oasis 4* ili sličnim u Sarandi i 1 noćenje u hotelu SKY 2 4* ili Opera 4* ili sličnim u Tirani) na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama,
 • transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom i ostalim relacijama prema programu (Kruja, Drač, Berat, Valona, Porto Palermo, Butrint, Saranda, Đirokastra, Tirana),
 • ulaznice za tvrđavu i muzej u Kruji, ulaznice za lokalitet i muzej u Beratu, ulaznice za lokalitet Butrinti,
 • poseta tvrđave u Đirokastri i panoramska razgledanje grada,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • fakultativni izleti – vinarija COBO u Beratu i degustiranje vina (17 EUR po osobi i plaća se na licu mesta – 3 vrste vina i rakija),
 • boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Spanije u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Spanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U ALBANIJU I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu OTP FT 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Velika Albanska tura