POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
ALBANIJA

  ALBANIJA

  Cena od 79€
  Pogledaj video
  Autobuski prevoz
  Polazak: Beograd
  Broj noćenja: 2
  Usluga: ND
  Polasci: 3. 06.
  • Južnoevropska država koja je smeštena na Balkanskom poluostrvu.
  • U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta pariroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstven osećaj.
  • Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće krajolik Albanije se stalno menja, s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju utoplim letnjim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi.
  • Na njihovom primorju postoji mnogo čistih, netaknutih plaža, spektakularnih planina, živopisnih dolina reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce.
  1. dan
  BEOGRAD

  Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) oko __.__h. Udobno večernje i noćno putovanje kroz centralnu Srbiju, kroz Kosovo i Metohiju, prema Albaniji, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Putovanje se najvećim delom odvija savremenijim auto-putevima, uz apsolutnu bezbednost i udobnost.

  2. dan
  SKADAR– DRAČ

  Dolazak u Albaniju i na obalu Jadranskog mora u jutarnjim satima i poseta drevnom SKADRU. Upoznavanje sa veličanstvenim jezerom, čuvenim gradom i njegovim orijantalno-balkanskim centrom i znamenitostima – a potom slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Poseta tvrđavi ROZAFA, prilika da se na autentičnom mestu čuje i doživi legenda po kojoj je i nastala čuvena srpska narodna pesma „Zidanje Skadra na Bojani“. Prizori i pogledi koji ostavljaju bez daha. Nakon obilaska tvrđave (koji uključuje i 300 metara dug uspon), sledi predah, pa nastavak udobnog putovanja prema jugu i Draču, kroz postojbinu Skender-bega i predele bogate panoramama i divnim pričama iz davnina. Dolazak u DRAČ u ranim popodnevnim satima, smeštaj u hotel i slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Pešačka večernja tura kroz Drač, s obilaskom lokalnih znamenitosti – stare zidine, crkve i džamije, Venecijanska kula, Hadrijanov amfitetar, trgovi i glavna ulica Epidamn i dr.

  3. dan
  DRAČ– BERAT - TIRANA

  Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Drača, ili fakultativni izlet– BERAT i TIRANA.

  BERAT je jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Albaniji. Udobna vožnja ka unutrašnjosti i poseta mestu koje sve osvaja lepotom i pričama. Berat je grad muzej, pod zaštitom je UNESCO-a, i obiluje čarobnim ambijentima. Nekada nazivan Svetigrad, pa čak i Beograd, ovo mesto je spoj istorije i neodoljivog folklora. Definitivno najlepši dodir sa iskonskom Albanijom, uz ukuse rakije i domaće kafe. Tvrđava, tekija, stare crkve, kafanice, stari most i radnje, samo su neke od mnogih slika grada koga nazivaju „gradom hiljadu prozora“. Nakon obilaska Berata udobno putovanje prema TIRANI. Prestonica Albanije je moderan grad s prostranim trgovima i sjajnim šopingom. Nakon kraćeg putovanja do Tirane, sledi panoramska vožnja kroz grad i upoznavanje s lokalnim znamenitostima – Trg Skenderbega sa čuvenom statuetom heroja, Opera, Nacionalni istorijski muzej, Narodna banka, Palata kulture, Džamija Ethem Beja i druge, hrišćanska svetilišta, toranj sa satom, parkovi i šetališta. Sledi prigodno slobodno vreme za uživanje i šoping u magičnoj Tirani.

  Povratak u Drač i hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme i noćenje

  4. dan
  DRAČ –KROJA

  Doručak. Odjava iz hotela i smeštaja do 11h, a u međuvremenu predlog da se slobodno vreme posveti obilasku Drača, ili fakultativnom izletu – poseta drevnoj KROJI.

  Kraće udobno putovanje do obližnjeKROJE, koja je sam kulturni centar Albanije i najlepši dodir s prošlošću i prirodom. Nakon panoramskih razgledanja, poseta Starom bazaru i centru , uz laganu uzbrdo šetnju divnim kaldrmisanim ulicama, pokraj starih radnji, Skenderbegovog muzeja, galerija, taverni i kafana.

  Povratak u Drač u popodnevnim satima, a potom sledi putovanje i povratak za Srbiju.

  5. dan
  BEOGRAD

  Povratak u Srbiju i dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima.

   

  TERMINI PUTOVANJA HOTEL REDOVNA CENA SPECIJALNA PONUDA
  03.06 – 07.06.2021 ★★★ 89 € 79 € do 22.05.2021.
  LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno

  HOTEL „ 3* “, Drač

  Hotel se nalazi u ______________________________________________________.

  • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u ________ u Draču
  • smeštaj u 3*
  • obilazak centra Skadra
  • usluge vodiča
  • organizacione troškove
  • Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte
  • Fakultativni izleti – Obilazak tvrđave Rozafa u Skadru – 10 €, Obilazak Drača -5 €, Obilazak Berata i Tirane – 25 €, Obilazak Kroje – 15 €(Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 35 prijavljenih putnika)
  • Ostale nepomenute usluge
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
  • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €
  • Gradsku turističku taksu u iznosu od 2 € – plaća se u agenciji.
  • Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu , organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…
  • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
  • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.
  • Maloletno lice ne mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički ne vrše roditeljsko pravo, već to pravo vrši jedan od roditelja samostalno. U tom slučaju mora posedovati overenu saglasnost (samo) onog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo.
  • Za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije neophodna je lična karta, a za maloletnu decu koja je ne poseduju neophodan je izvod iz matične knjige rodjenih sa zalepljenom fotografijom overenom pečatom opštine. Za ulazak na teritoriju Republike Albanije neophodan važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

  Izdvajamo iz ponude