Andaluzija

Cena od 850€
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 4
Usluga: ND
Polasci: 28. 04.
 • ANDALUZIJA ARANZMANI
 • Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi.
 • Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije.
 • Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.
1. dan
BEOGRAD – MALAGA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 06.00 sati. Poletanje za Malagu u 08.45 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 12.20 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan
MALAGA – MARBELJA – RONDA

Doručak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog letovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

3. dan
MALAGA – SEVILJA

Doručak. Fakultativni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan
MALAGA – ANTEKERA – GRANADA

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Noćenje.

5. dan
MALAGA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17.45 (let JU 579). Dolazak u Beograd u 20.55 sati.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN

( avio prevoz+ aer.takse +trasnsfer + 4 nocenja sa doruckom )

Termin Hotel Paket sa polaskom iz Beograda Doplata za 1/1 sobu
28.04. – 02.05.2024. Don Curro 3* 850€ 190€
Mesta na avionu su ogranicena.

 

Fakultativni izleti
 • SEVILJA – cena izleta: 110 €
 • MARBELJA I RONDA – cena izleta: 90 €
 • ANTEKERA I GRANADA – cena izleta: 105 €
 • Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi.
 • Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hotel Don Curro 3*
 • https://www.hoteldoncurro.com/en/
 • Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji u centru grada, u šoping zoni i blizu gradskih atrakcija. Udaljen je 500 m od Pikasovog muzeja i Katedrale u Malagi.
 • Svaka soba ima: kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar(uz doplatu), WiFi, sef i fen. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto)
 • Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije
 • Aerodromske takse 50€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga–Beograd kompanijom Air Serbia
 • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja
 • međunarodno zdravstveno osiguranje:
 • fakultativne programe,
 • individualne troškove.
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U SPANIJU I POVRATKA U SRBIJU, A POSEBNO VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu FT OTP 113/2021 kategorija A, izdatu od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Andaluzija


  Izdvajamo iz ponude