Barselona

Cena od 735€
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 3
Usluga: ND
Polasci: 30. 04. 3. 05.
 • BARSELONA Aranžmani
 • Glavni grad autonomne pokrajine Katalonije i istoimene provincije Barselona na severoistoku Španije.
 • Nalazi se na obalama Mediterana na nekih 120 kilometara od Pirineja i granice sa Francuskom.
 • Prema poslednjem izveštaju španskog Zavoda za statistiku iz 2006. godine, sam grad Barselona broji 1.605.602 stanovnika.
 • Jedan je od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od glavnih mediteranskih luka.
 • Grad je takođe i bitna turistička destinacija i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe.
 • Posebno se ističu arhitektonska dela Antonija Gaudija i Ljuisa Domeneka i Muntanera od kojih je UNESCO mnoga proglasio svetskom baštinom.
1. dan
BEOGRAD – BARSELONA

Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 04:30 sati. Poletanje za Barselonu u 06:30 sati (let Air Serbia JU 580). Sletanje u Barselonu u 09:10 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odakle se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Transfer
do hotela. Noćenje

2. dan
BARSELONA

Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

3. dan
BARSELONA

Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet do Sićesa i Taragone. Na svega 40 km od glavnog grada Katalonije, nekadašnji centar španske kontrakulture 1960-ih godina, Sićes nudi mali predah od neprekidne vreve grada. Danas se karakteriše kao luksuzno letovalište sa dugim, peščanim plažama, eskluzivnim barovima i restoranima. Okružen vinogradima i nacionalnim parkovima, često ga nazivaju španskim Sen Tropeom. Zadržao je dosta od svoje umetničke prošlosti – domaćin je niza filmskih i muzićkih festivala. Zanimljivu istorijsku četvrt grada upotpunjuje gotička crkva ,,Sant Bartomeu i Santa Tecla”, kaldrmisane ulice, muzeji „Cau Ferrat“ i „Mericel“ poznati po delima Pikasa i Rusinola, pionira pokreta modernizma. Nastavak putovanja ka jugu do Taragone (oko 60km). Ovaj lučki grad je nastao u petom veku pre naše ere. Taragona se nalazi između prelepih peščanih plaža i kristalno čistog mora katalonske „Zlatne obale“. Njegove harizmatične krivudave ulice i slikoviti trgovi dom su jednog od najstarijih i najbolje očuvanih rimskih arheoloških lokaliteta u Španiji. Grad je proglašen UNESCO-vom svetskom baštinom. Mediteranska terasa, najvažniji balkon za stanovnike Taragone, odakle se pruža divan pogled na luku, plažu i Sredozemno more, najočuvaniji amfiteatar na svetu, rimski cirkus i Pretorijanski toranj, katedrala ,,Sant Tecla”, trg ,,Foro”, rimske zidine koje se nalaze nedaleko od glavne pešačke zone ,,Rambla Vella”, lice su ovog grada koje poseti nekoliko hiljada stranih turista tokom godine (cena izleta oko 85€). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje

4. dan
BARSELONA – BEOGRAD

Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet do Parka Guelj i vidikovca Tibidabo. Park Guelj je bio projekat, zasnovan na prvobitnoj ideji o izgradnji 60 luksuznih kuća sa pogledom na grad, na kome je Gaudi radio zajedno sa svojim prijateljem i pokroviteljem Eusebiom Gueljom. Godine 1926. ideja je promenjena pa je umesto stambenog naselja nastao jedan od najpoznatijih parkova sveta. Park danas predstavlja spoj umetnosti prirode i mozaika u prepoznatljivom Gaudijevom stilu. Cetralni deo parka čini velika terasa sa koje se pruža jedinstveni pogled na Barselonu i dve bajkovite kuće (u jednoj od kojih je živeo Gaudi). Odlazak do vidikovca Tibidabo koji je smeštan u zaleđu Barselone. Zahvaljujući takvom položaju i visini, sa njega se pruža fantastičan pogled na čitav grad. Na vrhu brda se nalazi i Hram Svetog Srca građen u neogotičkom stilu, sa bronzanom statuom Hrista na njenom vrhu. (cena izleta oko 60€). Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:40 sati (let Air Serbia JU 583). Sletanje u Beograd u 23:10 sati. Kraj programa

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN ( avio prevoz + aer takse + transfer + 3 nocenja sa doruckom, po osobi )
Termin Hoteli Paket po osobi – polazak Beograd Jednokrevetna soba
30.04. – 03.05.2024. Hotel Sansi Diputació 4* 735 € 965 €
Hotel Barcelona Princess 4* 765 € 930 €
03.05. – 06.05.2024. Hotel Sansi Diputació 4* 735 € 965 €
Hotel Barcelona Princess 4* 765 € 930 €
redovna linija Air Serbia

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
 • Fakultativna šetnja, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku ( cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu)
 • Fakultativni izleti Đirona i Figeras. ( cena izleta oko 85 € )
 • Fakultativni izlet do Sićesa i Taragone (cena izleta oko 85€).
 • Fakultativni izlet do Parka Guelj i vidikovca Tibidabo (cena izleta oko 60€)
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:
 • Sansi Diputació 4*
 • Položaj: Hotel Sansi Diputacio 4* smešten je u okrugu Eixample, na 400m od Katalonskog trga, u srcu Barselone. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta. Pripada poznatom lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način da osete atmosferu grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 12 kilometara. Sadržaj:U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena 24h i restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.
 • Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar (uz doplatu), sef, SAT TV.
 • Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.
 • Barcelona Princess 4*
 • Položaj: Hotel Barcelona Princess 4* smešten je na Aveniji Diagonal, pored jedog od poznatih tržnih centara ,,Diagonal Mar” i na oko 700m od plaže i šetališta Parc del Forum. Metro stanica ,,El Maresme” se nalazi na oko 300m od hotela sa koje saobraća redovna metro linija (L4) do centra grada (7 metro stanica, oko 15min vožnje).
 • Sadržaj: U sklopu hotela nalazi se recepcija, otvorena 24h, bar, restoran, otvoren bazen (nalazi se na poslednjem spratu sa panormanskim pogledom na Maediteran, otvoren je tokom čitave godine i greje se). Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.
 • Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini-bar (uz doplatu), sef, SAT TV.
 • Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.
 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Barselona – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama;
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku;
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga;
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja;
 • Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;
 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, i iznosiće: oko 3.80 € za hotele sa 4*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
 • Putnici su dužni da prilikom potpisivanja Ugovora o putovanja zaposlenima u turističkoj agenciji daju tačne podatke o imenu i prezimenu istovetno imenu i prezimenu kako je napisano u pasošu. Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Na redovnim linijama prilikom izdavanja avio karata ne postoji mogućnost refundacije avio karte, kao ni promene imena, prezimena kao ni datuma putovanja. Ovo pravilo je ustanovljeno od strane avio kompanije. Svaka promena, ako je moguća, će biti dodatno naplaćena od putnika, a prema uslovima i cenama koje propisuje avio kompanije.
 • Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Kraljevinu Španiju.
 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Španiju. Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Kraljevine Španije, o uslovima putovanja u vezi sa zdravstvenim, carinskim ili graničnim formalnostima koji važe za državu čiji pasoš poseduju, kao i da u pasošu sa kojima izlaze iz Republike Srbije imaju ulazni pečat na teritoriji Republike Srbije.
 • Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Minimalni broj za realizaciju ovog putovanja je 25.
 • Organizator putovanja može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turisičko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovor i organizator obavesti putnika o raskidu u roku
  koji je određen ugovorom, koji ne može biti krači od 20 dana pre otpočinjenja turističkog putovajna u slučaju putovanja koja traju duže od 6 dana; 7 dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između 2 i 6 dana; 48 sati pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od 2 dana.
 • Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom i da mu se refundiraju sva uplaćena sredstva.
 • Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.
 • Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
 • Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom
  vremenu leta, odnosno o vremenu čekiranja na aerodromu. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja. O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.
 • Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je predviđeno vreme čekiranja putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Vreme leta može zavisiti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Avio karte i vaučeri se putnicima šalju putem e-maila. Neophodne informacije o čekiranju i ulasku u avion putnici dobijaju posredstvom info ekrana na aerodromu. Po dolasku na aerodrom potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno
  više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.
 • Predviđeno trajanja leta do Barselone je 2 sat i 45 minuta.
 • Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja – već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme
  polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
 • U slučaju da do smeštajnog objekta ne može doći transfer, autobus ili mini ven će putnike iskrcati na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnih transfera na zahtev uz doplatu.
 • U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00h. U slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Specijalne zahteve (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) Organizator putovanja će proslediti lokalnoj turističkoj agencije ili smeštajnom objektu ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni
  i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u smeštajni objekat. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.
 • Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na razvlačenje.
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika Organizatora putovanja na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BBG doo.

Organizator putovanja ima licencu OTP BBG 121/2021 izdatu od strane Min. turizma Republike Srbije.Ovlasceni posrednik u prodaji Globus travel shop

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Barselona


  Izdvajamo iz ponude