Alzas i Švarcvald Nova godina 2024.

Cena od 335€
Autobuski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 3
Usluga: ND
Polasci: 29. 12.
 • Francuska aranzmani ( ALZAS I SVARCVALD ) – Doček Nove godine 2024 – Bus aranžmani
 • Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije.
 • Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima.
 • Ekskluzivno u Globus travel shop-u, putovanje u Alzas i Švarcvald! 
 • Nadamo se da će te uživati sa nama u razgledanju grada koji je centar Alzas regije i koji je jedan od najlepših gradova Evrope.
 • Proverite i rezervišite neko od naših Novogodišnjih putovanja i aranžmana 2024
1. dan
BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA

Sastanak putnika u Beogradu u 13:30 h. Polazak autobusa u 14:00h. Polazak iz Novog Sada u 15:15h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.

2. dan
MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL

Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje

3. dan
KEL – FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL

Doručak (u hotelu Europa). Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Pola-zak prema gradiću Frajburg koji sa pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar, koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koje je udaljeno oko 12 km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) koje je jedno od najlepših sela Fran-cuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Nodenje. Noćenje.

4. dan
KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL

Doručak (u hotelu Europa). Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Noćenje.

5. dan
KEL – STRAZBUR – TRIBERG – JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA

Doručak (u hotelu Europa). Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Jezero je široko dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.

6. dan
MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.

Autobuski prevoz
PAKET ARANZMAN

( autobuski prevoz + 3 nocenja sa doruckom, obilasci prema programu )

Termin Hotel  Paket aranzman po osobi Doplata za 1/1 sobu
29.12.2023. – 03.01.2024. ATES 3* 335€ 120€

 

Fakultativni izleti
 • Celodnevni izlet “Alzas I Švarcvald ” sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg i Rikvir. Cena: 40 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i  usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
 • Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden”  Cena: 40 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istorijskog centra Hajdelberga i  usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
 • Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de
 • Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice.
 • Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet.
 • Doručak se služi u hotelu EUROPA***(isti hotelski lanac, udaljen 500 m), po principu samoposluživanja – izbor vise jela.
 • Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
 • Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.
 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
 • Razgledanja prema programu
 • Usluge licenciranog vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja.
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznica za vodopad u Tribergu 9 evra po osobi
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
 • Doplata za dodatno sedište: 110 evra
 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Spanije u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Spanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U FRANCUSKU I NEMACKU I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu OTP FT 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Alzas i Švarcvald Nova godina 2024.