Krf Uskrs

Cena u pripremi
Autobuski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 3
Usluga: ND
Polasci:
 • Uskrs na KRFU 
 • Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.
1. dan
BEOGRAD - KRF

Sastanak grupe na parkingu u 12.30h. Polazak iz Beograda u 13h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan
STARI GRAD KRF - OSTRVO VIDO

Dolazak u Igumenicu u ranim jutarnjim časovima. Vožnja trajektom na relaciji Igumenica – Krf u trajanju ca. 2h. Dolazak na Krf u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u Guviji (8 km od grada Krfa). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodom na ostrvo smrti Vido (brodska karta ne ulazi u cenu izleta), koje trajno ostaje u kolektivnom sećanju srpskog naroda, kao ostrvo smrti, kako bi odali poštu srpskim stradalnicima iz Prvog Svetskog rata. Obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice.Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan
CRKVA SV SPIRIDONA - GRAD KRF

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona.

Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa.U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova – običaj koji se zove botides, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zvuk razbijanja je gromoglasan i mnogo hrabrih posetilaca bude pogođeno ostacima ćupova, a organizatori kažu da nikad nije bilo povreda.Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Od 23h do ponoći se odvija najspektakularnija misa kojom se slavi Hristovo vaskrsnuće na pozornici Gornje Esplanade u gradu Krfu, a takođe i sva ostala mesta na ostrvu imaju svoje ceremonije. Na trgu se nalazi više hiljada ljudi, a kada biskup zapeva “Vaskrsli Hrist” nebom se prolamaju vatrometi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan
OSTRVSKA TURA

Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica.Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini. Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan
KRF - SOLUN - BEOGRAD

Polazak za Srbiju u ranim jutarnjim časovima. Vožnja trajektom do Igumenice. Nastavak puta ka Solunu. Panoramsko razgledanje Soluna (Bela kula, Rotonda, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk). Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejitinlik. Slobodno vreme…Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. dan
NIS - BEOGRAD

Povratak u mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Autobuski prevoz

PAKET ARANZMAN

( autobuski prevoz + 3 nocenja sa doruckom, po osobi )

Termin Hotel Paket aranzman Specijalna ponuda
u pripremi ★★/★★★  /
SPECIJALNA PONUDA VAZI DO POPUNE KAPACITETA

 

FAKULTATIVNI IZLETI
 • Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću10 €;
 • Fakultativni izlet do palate Ahileon – 20 €/ deca do 12 godina 15 ;
 • Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 15 ;
 • Fakultativni odlazak na grčko veče – 30 ;
NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ
 • Mesto polaska: Beograd,  Niš  – parking Luk Oil pumpa ( kod Mega Maxia )
 • Raspored sedenja u autobusu je određen datumom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din. prilikom prijave za aranžma.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Kružna tura autobusom po programu
 • smeštaj u hotelu u Guviji, na bazi noćenje doručak (3 noćenja)
 • vodič,
 • troškovi organizacije putovanja.
 • Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću –10 €;
 • Fakultativni izlet do palate Ahileon – 20 €/ deca do 12 godina 15 ;
 • Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 15 ;
 • Fakultativni odlazak na grčko veče – 30 ;
 • međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • troškovi konzumacije pića i hrane.
 • U koliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din po sedištu. prilikom prijave za aranžman.
 • Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
 • Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta, stajališta i uslova na putu.
 • U slučaju zatvaranja granica , novac uplaćen za aranžman se vraća u celosti.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili nas posos koji je izdat pod drugim okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA NA TERITORIJU GRCKE I POVRATKA U SRBIJU.

Organizator: Turistička agencija HT d.o.o. poseduje garanciju putovanja, za Licencu A, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbedjuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbedjuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odredjene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, HT Licenca A OTP 26/2021 od 29.03.2021.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Krf Uskrs


  Izdvajamo iz ponude