Portugalska tura

Cena u pripremi
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 6
Usluga: ND
Polasci:
 • PORTUGALSKA TURA 
 • Nekada jedna od najuticajnijih država Evrope – danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje, pustinjskim predelima u regiji Alentežo.
 • Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje.
 • U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku.
 • Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i prelepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smeštenog na ušću reke Težo u Atlantski okean pružiće vam nezaboravan doživljaj “imperijalnog” šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada.
 • Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.
1. dan
BEOGRAD – MINHEN – PORTO

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera u 15.00 sati. Poletanje za Minhen u 17.20 sati (let LH 1737). Dolazak u Minhen u 18.50 sati. Nastavak putovanja za Porto u 21.30 (let LH 1788). Dolazak u Porto u 23.25. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan
PORTO

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Porta, drugog po veličini portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke – Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina “porto” u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Nakon obilaska, nastavak putovanja do Koimbre. Smeštaj u hotel, večera u hotelu (piće nije uključeno). Noćenje.

3. dan
KOIMBRA – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – LISABON

Doručak. Napuštanje hotela I odlazak na panoramsko razgledanje Koimbre, treći grad po veličini u Portugalu, inače poznat kao univerzitetski grad. Bio je prestonica kraljevstva u 12. veku. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom. Nastavak putovanja do Batalje radi posete manastira sv. Marije od Pobede, najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nakon obilaska, odlazak u Nazare. Obilazak Nazarea, nekadašnjeg najpoznatijeg ribarskog mesta u Portugalu, čuvenog po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisnog i užurbanog turističkog mesta sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nastavak putovanja do Obidoša, najlepšeg i najbolje očuvanog srednjevekovnog grada u zemlji koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan
LISABON

Doručak. Panoramski razgled grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir sv. Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave sv. Đorđa…Nastavak obilaska glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan
LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

6. dan
LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KINTA DA REGALEIRA – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak putovanja ka kompleksu Kinta da Regaleira koji se nalazi nedaleko od istorijskog centra Sintre. Imanje veličine četiri hektara se sastoji od palate, kapele i raskošnog parka koji krase brojne fontane, jezera, tuneli i ukrasne klupe. Tokom godina su se menjali vlasnici ovog poseda a njegovu izgradnju je započeo bogati trgovac iz Porta, Monteiro, nakon što ga je otkupio od porodice Regaleira, prvobitnih vlasnika. Mnogi smatraju ovo imanje jednim od najromantičnijih u Portugalu, a uz posetu palate Pena ovaj izlet je prilika da se sagledaju sve lepote Sintre, prestonice portugalskog romantizma. Povratak u Lisabon. Noćenje.

7. dan
LISABON – CIRIH – BEOGRAD

Doručak (za poneti). Poletanje za Cirih u 07.25 (let LX 2083). Dolazak u Cirih u 11.15. Nastavak putovanja za Beograd u 12.15 sati (let LX 1416). Dolazak u Beograd u 14.00 sati.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz +aer.takse + transfer + 6 nocenja sa doruckom )

Termin putovanja Hotel Redovna cena
u pripremi ★★★ / ★★★★

 

Fakultativni izleti
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra”. Cena: 75 evra. U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu i imanje Kinta da Regaleira u Sintri i usluge vodiča.
 • Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 65 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cen
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Smestaj je u hotelima kategorije 3*i 4*(Rubens 4* u Portu, Dom Luis 3* u Koimbri, Roma 3* u Lisabonu). Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC.
 • Doručak se služi po principu samoposluživanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotelima sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • aerodromske takse (oko 130 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima ),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Porto – Lisabon – Cirih – Beograd (prevoznik Lufthansa/Swiss Airlines),
 • smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (1 noćenje sa doručkom u Portu, 1 noćenje sa polupansionom u Kombri i 4 noćenja sa doručkom u Lisabonu),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma,
 • obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene,
 • fakultativni izleti, gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
 • Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Portugala u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Portugala u Beogradu www.embportugal.rs i Službe za strance i granice Portugala www.sef.pt .
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U PORTUGALIJU I POVRATKA U SRBIJU, A VEZANO ZA COVID 19 PROTOKOL PUTOVANJA.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja ima licencu FT OTP 113/2021 izdatu od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Portugalska tura


  Izdvajamo iz ponude