Sicilija

Cena u pripremi
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 4
Usluga: ND
Polasci:
 • SICILIJA 1 MAJ –  4 NOCI AVIONOM
 • Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života.
 • Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka.
 • Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.
1. dan
BEOGRAD – KATANIJA

Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 11:00h. Poletanje za Kataniju u 13:20 časova (Let JU438). Sletanje u Kataniju u 15:15 časova. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan
ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA-ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do sicilijanskih sela. Sicilijanska sela Forza d’Agro i Savoka su poznata po legendarnom filmu “Kum” u kojima je sniman. Obilazak katedrale Sv.Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, bar “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio scenu prosidbe. Nakon obilaska sela sledi obilazak Taormine. Taormina je mondensko i svakako jedno od najlepših mesta na Siciliji. Nalazi se na brdu Monte Tauro. Šetnja glavnom ulicom, Grčki amfiteatar iz III veka p.n.e. koji je jedan od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba, palata di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac… Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

3. dan
ĐARDINI NAKSOS – VULKAN ETNA –KATANIJA-ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do vulkana Etna. Vulkan Etna (3.340m) – najveći i jedini živi vulkan u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Put vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava, dolazak na visinu od 1.900m i slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska žičarom (doplata na licu mesta) na visinu od oko 3.000m do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001.godine (napomena: izlet vulkan Etna zavisi od vremenskih uslova). Nastavak puta ka Kataniji, po dolasku panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, katedrala, univerzitetski trg… Slobodno vreme. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

4. dan
ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA - NOTO-ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu i Noto. Sirakuza – nekada najmoćniji antički grad, rodno mesto Arhimeda, omiljeni grad Karavađa, smešten na ostrvu Ortiđa danas oduševljava svoje posetioce. Šetnja po starom gradskom jezgru, Apolonov hram, katedrala i hram posvećen Atini, crkva Svete Lucije, Arhimedov trg, fontana Aretuze. Slobodno vreme za šetnju. Nakon razgledanja Sirakuze sledi obilazak baroknog grada Noto koji se nalazi na 32 km od Sirakuze. Noto i njegova katedrala su pod zaštitom Unesko-a. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan
KATANIJA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Kataniji. Poletanje za Beograd u 14:35 časova (Let JU439). Sletanje u Beograd u 16:20 časova. Kraj programa.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz + transfer + aer. takse + 4 nocenja sa doruckom, po osobi )

Termin Hotel Paket aranzman po osobi 1/2 sobi Treca odrasla ili dete u dvokrevetnoj sobi
u pripremi Hotel Alexander 3*
 Hellenia Yachtign 4*
Redovna linija Air Serbia – direktan let

 

FAKULTATIVNI IZLETI
 • Sicilijanska sela Forza D’Agro i Savoca & Taormina, Cena po osobi 50 evra
 • Poseta mestima Forza d’Agro i Savoca, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”, nakon toga, obilazak prelepe Taormine, jednog od najlepšeg mesta na Siciliji.
 • Vulkan Etna & Katanija – Cena po osobi 50 evra
 • Simbol i zaštitni znak Sicilije. Odlazak do visine od 1900m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 godina.  Poseta i obilazak grada Katanija.
 • Sirakuza & Noto – Cena po osobi 65 evra
 • Šetnja po starom gradskom jezgru, Apolonov hram, katedrala i hram posveden Atini, crkva Svete Lucije, Arhimedov trg, fontana Aretuze. Obilazak baroknog gradića Noto koji je pod zaštitom Unesko-a.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaj izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Hotel Alexander 3* – Đardini Naksos
 • Manji porodični hotel nalazi se u srcu zone Rekanati, u mestu Đardini Naksos. Pruža mogućnost prijatnog i aktivnog odmora. Nalazi se u mirnoj ulici nadomak centra. Udaljen je od plaže oko 250 m. Podjednako je udaljen od brojnih restorana, barova, suvenirnica, kao i autobuske stanice, odakle se svakih pola sata možete uputiti ka Taormini ili Kataniji. Hotel je renoviran 2018 godine. Od aerodroma u Kataniji je udaljen 60 km. Gostima je na raspolaganju: recepcija, otvoren bazen sa terasom za sunčanje, ležaljke na bazenu, bar, restoran, privatni parking koji se nalazi na 30m od hotela, WIFI u javnim delovima hotela. Smeštaj: Hotel poseduje 29 soba. Standardne sobe su kvadrature oko 20m2, kompletno renovirane, sa balkonom i pogledom na grad i Etnu. U svom sastavu poseduju: klima uređaj, SAT TV, fen, sef, WIFI, kupatilo sa tušem, balkon.
 • Sobe su po strukturi dvokrevetne (poseduju francuski ležaj ili 2 odvojena kreveta) dok su svi ostali ležajevi u sobi pomoćni (za dete do 12 godina ili treću odraslu osobu). Jednokrevetna soba je isključivo za 1 osobu, 1 standardni ležaj. Krevetac za bebe je uz doplatu od 8 eur dnevno na licu mesta. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom-švedski sto, samoposluživanje.
 • www.hotelalexandernaxos.it
 • Hellenia Yachtign 4* – Đardini Naksos
 • Hotel se nalazi u mirnom delu mesta Đardini Naksosa, u turističkoj zoni Rekanati, na samoj plaži (peščano-šljunkovita plaža vulkanskog porekla). Udaljen je 60 km od aerodroma u Kataniji, 8 kilometara od Taormine i 15 minuta šetnje od centra letovališta. Hotel je smešten na plaži i ima svoj privatni deo sa ležaljkama i suncobranima.
 • Sadržaji: Recepcija, restoran, bar, piano bar, bazen sa panoramskom terasom, bašta, teretana,sobe za osobe sa posebnim potrebama, lift, parking , internet, prostorija za odlaganje prtljaga, sef, menjačnica, usluga pranja i peglanja veša, dečije stolice u restoranu.
 • Hotel raspolaže sa ukupno 112 soba vrlo elegantno uređenih. U svom sastavu svaka soba poseduje: kupatilo, fen, klima uređaj, SAT TV, mini bar, sef, telefon, WIFI. Sobe su po strukturi dvokrevetne (poseduju francuski ležaj ili 2 odvojena kreveta) dok su svi ostali ležajevi u sobi pomoćni (za dete do 12 godina ili treću odraslu osobu). Jednokrevetna soba je isključivo za 1 osobu, 1 standardni ležaj. Krevetac za bebu 15 eur dnevno na licu mesta.
 • Usluga u hotelu je na bazi polupansiona. Doručak se služi po principu samoposluživanja a večera je na bazi set menija,izbor od 2-3 jela).  
 • www.hotelhellenia.com
 • Organanizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.
 • Prevoz avionom na relaciji Beograd-Katanija-Beograd, redovnom linijom kompanije Air Serbia
 • Transferi turističkim autobusom na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* ili 4*, na bazi 4 noćenja i odabrane usluge
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji
 • Aerodromske takse u iznosu od 46,56 evra (A/P BEG TAXA 19,6 eur, RF TAXA 0,98 eur, A/P CTA 25,98 eur)
 • Beba 0-2 godine plaća deo tarife za odraslu osobu i takse u fiksnom iznosu od ukupno 37€
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • Obavezna boravišna taksa u hotelima u Đardini Naksosu, plaćanje na licu mesta. Takse plaćaju svi stariji od 14 godina i iznose 1.5 eur po noći po osobi u hotelima sa 3*, kao i 2 eur u hotelima sa 4*
 • Fakultativni izleti i posete
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Putnici su dužni da prilikom potpisivanja Ugovora o putovanja zaposlenima u turističkoj agenciji daju tačne podatke o imenu i prezimenu istovetno imenu i prezimenu kako je napisano u pasošu. Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Na redovnim linijama prilikom izdavanja avio karata ne postoji mogućnost refundacije avio karte, kao ni promene imena, prezimena kao ni datuma putovanja. Ovo pravilo je ustanovljeno od strane avio kompanije. Svaka promena, ako je moguća, će biti dodatno naplaćena od putnika, a prema uslovima i cenama koje propisuje avio kompanije.
 • Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Kraljevinu Španiju.
 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Španiju. Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Kraljevine Španije, o uslovima putovanja u vezi sa zdravstvenim, carinskim ili graničnim formalnostima koji važe za državu čiji pasoš poseduju, kao i da u pasošu sa kojima izlaze iz Republike Srbije imaju ulazni pečat na teritoriji Republike Srbije.
 • Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Minimalni broj za realizaciju ovog putovanja je 25.
 • Organizator putovanja može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turisičko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovor i organizator obavesti putnika o raskidu u roku
  koji je određen ugovorom, koji ne može biti krači od 20 dana pre otpočinjenja turističkog putovajna u slučaju putovanja koja traju duže od 6 dana; 7 dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između 2 i 6 dana; 48 sati pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od 2 dana.
 • Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom i da mu se refundiraju sva uplaćena sredstva.
 • Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.
 • Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
 • Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom
  vremenu leta, odnosno o vremenu čekiranja na aerodromu. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja. O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.
 • Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je predviđeno vreme čekiranja putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Vreme leta može zavisiti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Avio karte i vaučeri se putnicima šalju putem e-maila. Neophodne informacije o čekiranju i ulasku u avion putnici dobijaju posredstvom info ekrana na aerodromu. Po dolasku na aerodrom potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno
  više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.
 • Predviđeno trajanja leta do Barselone je 2 sat i 45 minuta.
 • Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja – već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme
  polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
 • U slučaju da do smeštajnog objekta ne može doći transfer, autobus ili mini ven će putnike iskrcati na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnih transfera na zahtev uz doplatu.
 • U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00h. U slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Specijalne zahteve (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) Organizator putovanja će proslediti lokalnoj turističkoj agencije ili smeštajnom objektu ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni
  i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u smeštajni objekat. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.
 • Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na razvlačenje.
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika Organizatora putovanja na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BBG doo.

Organizator putovanja ima licencu OTP BBG 121/2021 izdatu od strane Min. turizma Republike Srbije.Ovlasceni posrednik u prodaji Globus travel shop

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Sicilija


  Izdvajamo iz ponude