Sicilijanska tura

Cena od 999€
Avionski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 7
Usluga: ND
Polasci: 20. 10.
 • SICILIJANSKA TURA AVIONOM
 • Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života.
 • Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka.
 • Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.
1. dan
BEOGRAD – KATANIJA - DJARDINI NAXOS

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera agencije u 09.30 sati. Polazak za Kataniju u 11.55 sati (let JU 538). Dolazak u Kataniju u 13.50 sati. Transfer do hotela u Đardini Naksosu, smeštaj. Noćenje.

2. dan
ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ETNA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan
ĐARDINI NAKSOS – SAVOKA – ĆEFALU – PALERMO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Palermu i severnoj obali Siciliji. Usput, obilazak Savoke, slikovitog mesta u kome su snimane neke od kultnih scena iz filma „Kum“, uz posetu čuvenog bara Vitelli. U nastavku putovanja obilazak poznatog i jednog od najlepših letovališta na severnoj obali Sicilije, Ćefalua, pauza u utvrdjenom starom gradu s karakterističnim uskim ulicama i zanatskim prodavnicama tipičnim za Italiju. Nastavak putovanja za Palermo. Smeštaj, noćenje.

4. dan
PALERMO – MONREALE – PALERMO

Doručak. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“ , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan
PALERMO – AGRIĐENTO

 Doručak. Napuštanje hotela u Palermu i odlazak u Agriđento, nekadašnji grčkog grad Akragos, sedišta „Magna Grecie“, koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Po dolasku, obilazak “Doline hramova” iz 5. i 6. veka, hramova Konkordia, Herinog hrama, hrama Kastora i Poluksa čiji su stubovi simbol grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan
AGRIĐENTO – NOTO – LETOJANI

Doručak. Napuštanje hotela u Agriđentu i putovanje do grada Noto, poznatom po najlepšim zgradama u baroknom sicilijanskom stilu koje datiraju iz 18. veka- Nakon obilaska, nastavak putovanja ka istočnoj obali. Dolazak u Letojani. Smeštaj. Noćenje.

7. dan
LETOJANI – SIRAKUZA – LETOJANI

 Doručak. Slobodno vreme za individualne posete i obilaske ili mogudnost poludnevnog fakultativnog izleta u Sirakuzu. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najvede grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Sledi obilazak starog dela grada Ortagija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan
KATANIJA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Beograd u 15.40 sati (let JU 539). Dolazak u Beograd u 17.25 sati.

Avionski prevoz
PAKET ARANZMAN PO OSOBI

( avio prevoz +aer.takse + bus + transfer + 7 nocenja sa doruckom )

Termin putovanja Hotel / Usluga Redovna cena Doplata za 1/1 sobu
20.10.-27.10.2023 Smestaj je u hotelima kategorije  ★★★ ★  999 € 165 €

 

Fakultativni izleti
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sirakuza”. Cena: 75 evra.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Smestaj je u hotelima kategorije 4* (Sant Alphio Garden 4* – Đardini Naksos, Astoria Palace 4* – Palermo, Grand hotel Mose 4* –
  Agriđento, Le Terrazze 4* – Letojani).
 • Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC.
 • Doručak se služi po principu samoposluživanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Katanija – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • aerodromske takse u iznosu od 59 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni,
 • smeštaj u hotelima kategorije  4*  na bazi 7 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama,
 • transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom prema programu,
 • panoramska razgledanje grada,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja..
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice za Teatar u Taormini (oko 10 evra),
 • boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 •  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 •  PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA U ITALIJU I POVRATKA U SRBIJU.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš ili dokument izdat pod drugim uslovima tj okolnostima, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Organizator putovanja FT ima licencu OTP 113/2021 izdatu od strane Min. turizma Republike Srbije.

Ovlasceni subagent Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Sicilijanska tura


  Izdvajamo iz ponude