Golubac-Viminacijum-Smederevo

Cena u pripremi
Autobuski prevoz
Polazak: Niš
Broj noćenja: bez noćenja
 • Jednodnevni izlet Golubački grad – Viminacijum – Smederevo
 • Izleti u Srbiji nikad nisu bili bliže. Pogledajte gde sve možete za malo novca! Prepruka.U ponudi naše turističke agencije je veliki broj aranžmana u vidu jednodnevnih izleta po Srbiji. Odmor u Srbiji se definitivno može meriti sa odmorom na moru, a uverite se u to sa nama!
 • Upoznajte svoju zemlju, Srbiju, koja obiluje prirodnim lepotama i mestima od kojih zastaje dah.
1. dan
GOLUBAČKI GRAD – VIMINACIJUM – SMEDREVO

Polazak iz Leskovca u 05:00. Polazak iz Niša u 05:45h. Usputne pauze radi odmora grupe.

Dolazak u Golubačku tvrdjavu gde će vas čekati jedan od najčarobnijih prizora na našim prostorima! Devet kula Golubačke tvrđave povezanih bedemima, sagrađenim na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na mestu gde je Dunav najširi i gde ulazi u tesnac Karpatskih planina. Iako se ne zna ko je i kada tačno podigao Golubačku tvrđavu ona je kroz vreme predstavljala bitnu stratešku tačku i veoma važno vojno utvrđenje za čiju su se prevlast borili i Ugari i Osmanlije i Srbi. Golubačka tvrđava danas je kulturno dobro od izuzetnog značaja i pripada Rezervatu prirode Tvrđava Golubački grad i ujedno i ulaz u Nacionlani park Đerdap. Tvrđavu ćemo obići u pratnji stručnog vodiča koji će nam ispričati mnogo zanimljivih priča o vitezovima, kraljevima i srednjem veku. Popećemo se na kulu kako bismo videli fantastičan prizor na unutrašnjost same tvrđave ali i Dunav koji ovde izgleda kao more. Nakon obilaska tvrđave, kraća pauza za kafu u kafeteriji u okviru kompleksa i uživanje u pogledu na prelep prizor. Okupljanje grupe i nastavak putovanja ka jednom od najvećih arheoloških nalazišta u našoj zemlji – Viminacijumu!

Arheološki park Viminacijum danas se nalazi u neposrednoj blizini Kostolca. Prostire se na preko 450 ha površine u totalu, i prema grubim proračunima, arheolozima bi bilo potrebno 300 godina da otkriju čitav prostor ovog rimskog grada. Videćemo kako je funkcionisao i živeo rimski grad i logor, nekadašnja prestonica Gornje Mezije. Kroz ovaj lokalitet provešće nas stručni vodič ukazujući nam na najbitnije tačke grada: bedeme i kule, akvadukte, terme, zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke, amfiteatar koji je mogao da primi do 7.000 gledalaca, rimski legijski logor, mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan, građevinu u kojoj su se okupljali prvi hrišćani, naučno-istraživački centar, i još mnogo toga.

Fakultativno: rimska gozba – ručajte kao Rimljanin! Imaćemo zaista jedinstvenu priliku da budemo deo ove svojevrsne vremenske mašine. Osim toga što ćemo imati uvid u rekonstruisani život Rimljana, imaćemo priliku i da vidimo kakve su đakonije umeli da pripreme. Ovde nas čeka izbor od 14 autentično pripremljenih jela, amfora vina i sezonsko voće. Nakon ove zanimljive priče naš put nastavljamo do Smederevske tvrđave nekadašnjem prestonom mestu despota Đurađa Brankovića.

Smederevska tvrđava poslednji je primer arhitekture ovog doba u Srbiji i za nju se vezuju brojne legende, od one čuvene o despotovoj supruzi Prokletoj Jerini do skrivenog blaga! Tvrđava je sagrađena u 15. veku na ušću Jezave u Dunav na površini od 11 ha. Tvrđava se sastoji iz Malog grada gde je bila smeštena despotova rezidencija, zgrada za porodicu, pratnju i stražu, kao i biblioteka i kovnica novca. U Velikom gradu nalazio se je vojni logor ali je tu živelo i lokalno stanovništvo. Zanimljive priče o tvrđavi i njenim stanarima ispričaće nam stručni vodič dok uživamo u pogledu na kule i Dunav. Svakako, dobro je zapamtiti da Smederevska tvrđava spada u tri najveća utvrđenja u Evropi i šest najznačajnijih utvrđenja na toku Dunava.

Polazak iz Smedereva oko 20h. Dolazak u Niš i Leskovac u kasnim večernjim satima.

Autobuski prevoz
Datum putovanja Polazak iz Leskovca Polazak iz Niša
 • u pripremi
1.990din. 1.890din.

 

 • Fakultativni izleti
 • Grupna ulaznica za Golubački grad – 450 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Grupna ulaznica za Viminacijum – 500 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Rimska gozba – 2.400 dinara po osobi (minimum 10 osoba) / izbor od 14 autentično pripremljenih jela: rimska pogača, sir u maslinovom ulju, hlepčići sa medom, namaz od maslina-graška-šargarepe, kuvana šunka u testu sa smokvama, meso sa dva različita umaka, dinje sa medom, namaz od sira, pašteta od tunjevine, jaja sa bademima, smokve i suve šljive, sufle od kajsija ili krušaka, kupus sa prazilukom, salata od začinskog bilja, kuglice sa makom i susamom, urme punjene bademom, lešnikom i orasima, sezonsko voće, vino 200 ml/
 • Grupna ulaznica za Smederevsku tvrđavu – 120 dinara (minimum 30 osoba)
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
 • Razgledanja prema program putovanja
 • Troškove organizacije i pratioca grupe
 • Grupna ulaznica za Golubački grad – 450 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Grupna ulaznica za Viminacijum – 500 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Rimska gozba – 2.400 dinara po osobi (minimum 10 osoba) / izbor od 14 autentično pripremljenih jela: rimska pogača, sir u maslinovom ulju, hlepčići sa medom, namaz od maslina-graška-šargarepe, kuvana šunka u testu sa smokvama, meso sa dva različita umaka, dinje sa medom, namaz od sira, pašteta od tunjevine, jaja sa bademima, smokve i suve šljive, sufle od kajsija ili krušaka, kupus sa prazilukom, salata od začinskog bilja, kuglice sa makom i susamom, urme punjene bademom, lešnikom i orasima, sezonsko voće, vino 200 ml/
 • Grupna ulaznica za Smederevsku tvrđavu – 120 dinara (minimum 30 osoba)
 • Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu , organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
 • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.
 • Maloletno lice ne mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički ne vrše roditeljsko pravo, već to pravo vrši jedan od roditelja samostalno. U tom slučaju mora posedovati overenu saglasnost (samo) onog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo.
 • Uslov za realizaciju putovanja u Severnu Makedoniju je da putnik poseduje biometrijski pasoš ili važeću ličnu kartu. Za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, za Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Golubac-Viminacijum-Smederevo


  Izdvajamo iz ponude