Tri tvrđave na Dunavu

Cena u pripremi
Autobuski prevoz
Polazak: Niš
Broj noćenja: bez noćenja
 • Jednodnevni izlet – Golubački grad – Srebrno jezero – Ramska tvrđava – Smederevo
 • Izleti u Srbiji nikad nisu bili bliže. Pogledajte gde sve možete za malo novca! Prepruka.U ponudi naše turističke agencije je veliki broj aranžmana u vidu jednodnevnih izleta po Srbiji. Odmor u Srbiji se definitivno može meriti sa odmorom na moru, a uverite se u to sa nama!
 • Upoznajte svoju zemlju, Srbiju, koja obiluje prirodnim lepotama i mestima od kojih zastaje dah.
1. dan
Leskovac-Niš-Golubački grad-Srebrno Jezero-Tvrđava Ram-Smederevo

Polazak iz Leskovca u 05:00. Polazak iz Niša u 05:45h. Usputne pauze radi odmora grupe.

Dolazak u Golubačku tvrdjavu gde će vas čekati jedan od najčarobnijih prizora na našim prostorima! Devet kula Golubačke tvrđave povezanih bedemima, sagrađenim na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na mestu gde je Dunav najširi i gde ulazi u tesnac Karpatskih planina. Iako se ne zna ko je i kada tačno podigao Golubačku tvrđavu ona je kroz vreme predstavljala bitnu straštešku tačku i veoma važno vojno utvrđenje za  čiju su se prevlast borili i Ugari i Osmanlije i Srbi. Golubačka tvrđava danas je kulturno dobro od izuzetnog značaja i pripada Rezervatu prirode Tvrđava Golubački grad i ujedno je i ulaz u Nacionlani park Đerdap. Tvrđavu ćemo obići u pratnji stručnog vodiča koji će nam ispričati mnogo zanimljivih priča o vitezovima i kraljevima srednjeg veka. Popećemo se na kulu kako bismo videli fantastičan prizor na unutrašnjost same tvrđave ali i Dunav koji ovde izgleda kao more.

Nakon obilaska tvrđave, naš put nastavljamo dalje, i stižemo do Srebrnog jezera. Pauza za ručak i šetnju u trajanju od 1.5 h.

Naše sledeća tačka na Dunavu jeste Ramska tvrđava. Na temeljima antičkih ostataka, ovo strateški važno utvrđenje, podigao je sultan Bajazit II kako bi na Dunavu obezbedio još jednu mogućnost za kontrolu Dunava. U neposrednoj blizini tvrđave nalaze se i ostaci jedinog očuvanog turskog karavansaraja na prostoru Srbije, koji su putnici koristili na putu ka Budimu i Beču. Da je ovo mesto bilo zanimljivo od davnina, svedoči i jedinstveno keltsku utvrđenje u blizini Rama, ali i rimska tvrđava Laderata. Nakon nezaboravnog pogleda na Dunav sa zidina Ramske tvrđave, stižemo u Smederevsku tvrđavu, nekadašnje prestono mesto despota Đurađa Brankovića.

Smederevska tvrđava poslednji je primer arhitekture ovog doba u Srbiji i za nju se vezuju brojne legende, od one čuvene o despotovoj supruzi Prokletoj Jerini do skrivenog blaga! Tvrđava je sagrađena u 15. veku na ušću Jezave u Dunav na površini od 11 ha. Tvrđava se sastoji iz Malog grada gde je bila smeštena despotova rezidencija, zgrada za porodicu, pratnju i stražu, kao i biblioteka i kovnica novca. U Velikom gradu nalazio se je vojni logor, ali je tu živelo i lokalno stanovništvo. Zanimljive priče o tvrđavi i njenim stanarima ispričaće nam stručni vodič dok uživamo u pogledu na kule i Dunav. Svakako, dobro je zapamtiti da Smederevska tvrđava spada u tri najveća utvrđenja u Evropi i šest najznačajnijih utvrđenja na toku Dunava. Kraće slobodno vreme.

Okupljanje grupe i polazak oko 20h. Dolazak u Niš i Leskovac u kasnim večernjim satima.

Autobuski prevoz
Datum putovanja Polazak iz Leskovca Polazak iz Niša
 • u pripremi
1.990din. 1.980din.
Fakultativni izleti
 • Grupna ulaznica za Golubački grad – 450 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Grupna ulaznica za Ramsku tvrđavu – 200 dinara – (minimum 20 osoba)
 • Grupna ulaznica za Smederevsku tvrđavu – 120 dinara (minimum 30 osoba)
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • Razgledanje prema programu uz pratnju vodiča
 • Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe
 • Grupna ulaznica za Golubački grad – 450 dinara po osobi (minimum 30 osoba)
 • Grupna ulaznica za Ramsku tvrđavu – 200 dinara – (minimum 20 osoba)
 • Grupna ulaznica za Smederevsku tvrđavu – 120 dinara (minimum 30 osoba)
 • Individualne troškove
 • Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu , organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
 • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.
 • Maloletno lice ne mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički ne vrše roditeljsko pravo, već to pravo vrši jedan od roditelja samostalno. U tom slučaju mora posedovati overenu saglasnost (samo) onog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo.
 • Uslov za realizaciju putovanja u Severnu Makedoniju je da putnik poseduje biometrijski pasoš ili važeću ličnu kartu. Za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, za Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Tri tvrđave na Dunavu


  Izdvajamo iz ponude