Sicilija 1 maj

Cena u pripremi
Autobuski prevoz
Polazak: Beograd
Broj noćenja: 5 hotel +1 brod
Usluga: NA ND
Polasci:
 • SICILIJA 1 MAJ –  5 nocenja autobusom + 1 noc na brodu
 • Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života.
 • Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka.
 • Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.
1. dan
BEOGRAD

Polazak sa parkinga Sava Centra u 16:00h. Skup putnika u 15:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan
MONTEPULCIANO - CHIANCIANO TERME

Dolazak u Montepulciano – gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme. Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, načijoj se spoljašnosti može videte grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan
CHIANCIANO TERME – AREZZO – CHIANCIANO TERME

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo – rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznati po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

4. dan
SICILIJA - SANT’ALESSIO SICULO - TAORMINA

U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaju hotel. Slobodno vreme za odmor, individualne aktivnosti. Predveče mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strain ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Šetnja sa vodičem i slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5. dan
SICILIJA - SIRAKUZA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije – SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra, Hironov oltar… Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije, fontana Aretuza… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan
SICILIJA - ETNA

Doručak. Fakultativni izlet na vulkan Etnu. Simboli zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan
SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - BARI

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forcad’AgroiSavoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U popodnevnim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije,vožnja trajektom, nastavak putovanja ka Bariju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan
ALBEROBELLO - BARI

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću – Alberobellokoji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti MerđedeiTruli . Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koji se zovu ”pinakolo”. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba (noćenje u kabinama).

9. dan
DRAČ - BEOGRAD

Iskrcavanje u luku u Draču. Panoramsko razgledanje: Rimski amfiteatar, Vizantijski market… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji preko Makedonije. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.

Autobuski prevoz
PAKET ARANZMAN ( autobuski prevoz + 5 nocenja sa doruckom + 1 noc na brodu, po osobi )
Termin Hotel  Specijalna ponuda
u pripremi ★★★/★★★★

 

FAKULTATIVNI IZLETI
 • Poludnevni izlet – Arezzo – Cena za odrasle 25€/deca 15€
 • Poludnevni izlet – Sicilijanska sela – Cena za odrasle 30€/deca 15€
 • Poludnevni izlet – vulkan Etna – Cena za odrasle 30€/deca 15€
 • Celodnevni izlet – Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€
 • Poludnevni izlet – Taormina – Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
 • Poludnevni izlet – Alberobelo – Cena za odrasle 30€/za decu 15€
 • PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA: 155€
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Chianciano Terme
 • Hotel President 4* hotelpresidentchiancianoterme.it/
  Smešten u Kijanćano Termama,nudi besplatan bežičnii internet. Hotel Prezident ima bazen na krovu I bar sa panoramskim pogledom. Sobe imaju balkon I sopstveno kupatilo. Sobe su opremljene sa klima uređajem,TV-om I frižiderom. Doručak je na bazi švedskog stola.
 • Sicilija
 • Hotel Kennedy 3* hkennedy.it
  se nalazi na obali mora, na 15 km severno od Taormine. U ponudi je privatna plaža sa besplatnim ležaljkama i suncobranima. Hotel ima pogled na zaliv Sant’Alesio i na zamak Saracena iz 12. veka koji se nalazi na velikom rtu. Sobe su 1/2, 1/3 opremljene TV-om, telefonom, kupatilom, sadrže fen za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
 • Bari ili okolina
 • Hotel Modugno 4* hotelhr.it/
  Hotel sa 4*. Nalazi se na strateskoj poziciji,8km od aerodrome Bari Palese,5 km od Fiera del Levante,centra grada,luke i stadiona san Nicolo. Hotel HR ima teniske terene,restoran koji sluzi domaca i interncionalna jela. Sve sobe su klimatizovane i opremljene mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Besplatan bezicni internet je dostupan u javnim prostorima i nekim sobama hotela. Dorucak je kontinentalni.
 • Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
 • NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
 • Prevoz komfornim turističkim autobusom prem aprogramu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema)
 • Smeštaj u hotelu President 4* u Chianciano Termama ( 1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
 • Smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom u hotelu Kennedy 3*u 1/2 i 1/3 sobama),
 • Smeštaj u hotelu Modugno 4*u Bariju (okolina) (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
 • 1 noćenje na feribotu Bari – Drač u kabinama 1/2 i 1/3
 • Obilaske prema programu putovanja – Montepulciano, Drač
 • Usluge licenciranog vodiča grupe,
 • Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.
 • Fakultativne izlete i ulaznice minimum 30 pax
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Chianciano Termeiokolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – – za boravak u hotelima sa 4 *- 2€ po noćenju / po osobi
 • gradska komunalna taksa za Siciliju – U Sant’Alessio: u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
 • gradska komunalna taksa za Modugno-Bari :u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu 185 eur
 • VAŽNE NAPOMENE:
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
 • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE V TRAVEL
  LICENCA OTP 63/21 KATEGORIJA A
 • Organizator putovanja je Turistička agencija VT licenca OTP br.63/2021, kategorija A.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Ovlaceni posrednik u prodaji Globus travel shop

POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
Sicilija 1 maj


  Izdvajamo iz ponude