ALBANIJA – Drač

Cena u pripremi
Pogledaj video
Autobuski prevoz
Polazak: Niš
Broj noćenja: 2
Usluga: ND
 • Južnoevropska država koja je smeštena na Balkanskom poluostrvu.
 • U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta pariroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstven osećaj.
 • Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće krajolik Albanije se stalno menja, s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju utoplim letnjim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi.
 • Na njihovom primorju postoji mnogo čistih, netaknutih plaža, spektakularnih planina, živopisnih dolina reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce.

Važno!!! Za prelazak granice KIM potrebna je lična karta,dok je za prelazak Albanske granice potreban pasoš.

1. dan
IŠ-GRAČANICA-DRAČ

Polazak iz Niša oko 05:00h. Sastanak grupe pola sata ranije. Sledi putovanje preko Prokuplja i Kuršumlije do administrativnog prelaza Merdare. Ulazak na Kosovo. Putovanje preko Prištine do manastira Gračanica. Manastir Gračanica je zadužbina kralja Milutina iz XIV veka. Gračanica je jedan od najznačajnijih spomenika stare srpske kulture, nastala u 14. veku. Na zidovima ove crkve takođe se mogu naći i portreti srpskih arhiepiskopa i patrijaraha kao i pogrebna scena gračaničkog mitropolita Dionisija. U manastiru se i danas čuva zbirka starih ikona, među kojima je značajna ikona Hrista Milostivog koja datira iz 14. Veka. Nakon obilaska manastira put nastavljamo ka Draču. Dolazak u Drač u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje na Jadranskom moru. Noćenje.

2. dan
DRAČ-TIRANA – KRUJA

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i kupanje ili faklutativni odlazak za Tiranu. Oko 11:00h dolazak za Tiranu. Tirana je nekada bila poznata po svom sivilu i mnoštvu bunkera unutar grada, danas je Tirana moderan evropski grad, koji nam najbolje oslikava progres Albanije. Uz mnoštvo interesantnih priča o samom gradu, istoriji, Enver Hodži i njegovoj strahovladi, naš obilazak Tirane počinjemo od Trga Majke Tereze prema „Muzeju na otvorenom“, posvećenom „Dobu komunističke partije“, pa nadalje pored Piramide u Tirani krećemo se ka Skenderbegovom trgu, gde će nas dočekati predivna Edham Begova džamija sa zgradom Opere, Istorijskim muzejom Albanije i Internacionalnim hotelom Tirana. Nako kulturno-istorijske šetnje Tiranom, uputićemo se prema nekadašnjem naselju u kojem su živeli komunistički lideri, ali i prema poslastičarama, koje služe tradicionalni albanski kolač – „Trileće“. Po završetku pešačke ture i slobodnog vremena vraćamo se na Trg majke Tereze, odakle idemo prema najvažnijem gradu u istoriji Albanije – Kruji. Grad Kruja se nalazi na četrdesetak minuta od Tirane, na prelepom uzvišenju, koje je omogućilo Skenderbegu da do kraja svog života odoleva napadima Osmanlija. U Kruji će nas dočekati prelepa, renovirana čaršija izgrađena još pre 400 godina sa mnoštvom rukotvorina i suvenira interesantnih turistima iz svih delova sveta. Kulturno-istorijsku šetnju „čaršijom“, koja podseća na sarajevsku Baščaršiju i bazar kod Starog mosta u Mostaru. Šetnju nastavljamo prema tvrđavi. Unutar zidina tvrđave, koja dominira centralnom Albanijom još od V veka, imamo mogućnost posetiti Skenderbegov muzej, Etnografski muzej Albanije, ali i uživati u predivnom pogledu sa tvrđave prema Jadranskom moru. Nakon pešačke ture u pratnji našeg vodiča, sledi slobodno vreme za kupovinu suvenira, rukotvorina, ali i Petroleja, koji se može naći u apotekama u Kruji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan
DRAČ-BERAT- DRAČ-NIŠ

Doručak. Slobodno vreme u Draču ili fakultativni odlazak za Berat. Krećemo na putovanje prema jugu Albanije. Put nas vodi prema albanskim „Džinovima“ – planinama Tomori i Špiraga, o čijem nastanku se ispredaju legende već vekovima. Između ovih planina nastao je grad Berat (Belgrad, Arnavut Belgradi, Pulheriopolis). Dok prilazimo Beratu, čeka nas tvrđava – Kaljaja, koja dominira iznad reke Osum već vekovima. Tvrđava je jedna od najstarijih, najvećih i još uvek naseljenih u čitavoj Evropi. Šetnjom kroz tvrđavu sa našim vodičem, imaćete mogućnost da se upoznate sa bogatom istorijom grada Berata, ali i da čujete mnoštvo interesantnih priča, legendi i mitova, koje ovaj grad čuva. Nakon kratkog predaha na tvrđavi, naše putovanje nastavljamo posetom četvrtima Berata, Mangalemu i Gorici, koje kada gledamo sa reke Osum, daju osećaj da se ispred nas nalazi „Grad 1001 prozora“, kako ga neki putnici dobronamernici nazivaju. Vaše slobodno vreme možete provesti kupujući suvenire, ali i posećujući Kraljevu džamiju, izgrađenu 1450. godine u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Tekija. Povratak u Drač, pa zatim nastavak putovanja ka Srbiji.

4. dan
Niš

Dolazak u Niš posle ponoći. Transfer do ostalih gradova u Srbiji. Kraj Programa.

Autobuski prevoz
TRENUTNO NIJE AKTUELNA OVA PONUDA
Pogledajte ostale aktuelne ponude  OVDE
LEGENDA : NA - najam, ND - nocenje sa doruckom, PP - polupansion, PA - punpansion, ALL INCLUSIVE - sve ukljuceno
 • Smeštaj je u hotelu “Albanian Star” sa 4*, na Jadranskoj obali u delu Drača koji se zove Golem.
 • Doručak je na bazi samoposluživanja (švedski sto). Hotel ima privatnu peščanu plažu koja nudi brojne vodene aktivnosti.
 • Hotel takođe sadrži restoran sa prostranom terasom, bar i otvoreni bazen. Na licu mesta se mogu naći fitnes i igraonica.
 • Sve smeštajne jedinice u hotelu sadrže klima-uređaj, radni sto, prostor za sedenje, sef i mini-bar. Na raspolaganju vam je TV sa satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo sa hidromasažnim tušem, besplatnim toaletnim potrepštinama i sušilom za kosu.
 • Svaka jedinica nudi balkon sa pogledom na more, vrt ili bazen.
 • Privatna plaža hotela sadrži ležaljke, tuševe i suncobrane.
 • Prevoz autobusom ili minibusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
 • Smeštaj u hotelu “Albanian star” u Draču sa 4*, u 1/2 i 1/2 +1 sobama (pogled vrt), na bazi 2 noćenja sa doručkom.
 • Obilazak manastira Gračanica.
 • Troškovi organizacije i vođstvo puta.
 • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
 • Fakultativni izlet za Tiranu I Kruju – 20€ po osobi
 • Fakultativni izlet za Berat – 25€ po osobi
 • Boravišna taksa u iznosu od 120 rsd dnevno
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Doplata za polazak iz Beograda (auto put Beograd – Niš) – 3.000 rsd (minimum 10 putnika)
 • Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)
 • Doplata za polazak iz Leskovca – 2.000 rsd (minimum 3 putnika)
 • Doplata za 1/1 sobu je 60%
 • Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu , organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
 • Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na graničnim prelazima, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
 • Za prelazak državne granice maloletno lice, državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje samo ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.
 • Maloletno lice ne mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički ne vrše roditeljsko pravo, već to pravo vrši jedan od roditelja samostalno. U tom slučaju mora posedovati overenu saglasnost (samo) onog roditelja koji samostalno vrši roditeljsko pravo.
 • Za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije neophodna je lična karta, a za maloletnu decu koja je ne poseduju neophodan je izvod iz matične knjige rodjenih sa zalepljenom fotografijom overenom pečatom opštine. Za ulazak na teritoriju Republike Albanije neophodan važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
POŠALJITE UPIT

Slanjem ove forme saljete upit za:
ALBANIJA – Drač


  Izdvajamo iz ponude